İçişleri Bakanlığı cumartesi gecesi 24.00’dan itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmasına yasak getirdi. Gruba dahil olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı. Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacak. Dışarı çıkamayan vatandaşların 112,155 ve 156 numaralı hatları arayarak ihtiyaçlarını bildirmeleri durumunda ihtiyaçlarının evlerine kadar götürüleceği ifade edildi. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dışarıya çıkmalarına getirilen kısıtlama sonrasında Kaymakamlar başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları,  ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaya başladı.

Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan tedbirler her geçen gün biraz daha sıkılaşırken, İçişleri Bakanlığı, cumartesi gecesi 24.00 itibariyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmasına kısıtlama getirdi.  İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, " 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır" denildi.

CEZASI VAR

Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacak. TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresi bulunuyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili camilerden de anonslar yapıldı. Sabah saatlerinde ilk olarak yapılan anonslar, gün boyunca ezan okunmasının ardından tekrarlandı.

3 ACİL ÇAĞRI NUMARASINI ARAMALARI İSTENDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayısının bine yaklaştığı Türkiye’de 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Acil ihtiyaçlarını karşılamak için de 112, 155, 156 numaralarını arayabilecekleri açıklandı.

MANİSA’DA DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Manisa Valiliği öncülüğünde, kaymakamlıklar aracılığıyla sokağa çıkmayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için birimler oluşturuldu. Kaymakamlar başkanlığında oluşturulan ve Vefa Sosyal Destek Grupları adı verilen gruplar, ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaya başladı.

Editör: TE Bilişim