Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından bu akşam saat 22.00’da kameraların karşısına geçip koronavirüse karşı alınan tedbirleri açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler şu şekilde oldu:

“ Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.  Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışama geçilecektir. Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır. Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak hafta içi de buralarda toplu olarak bulunulmayacaktır. Askerlerimiz 14 gün kuralına uygun olarak celp uygulamasına tayin olacaktır. Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.  Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır”

MANİSA’DAN İZMİR’E, İZMİR’DEN MANİSA’YA GİDİP GELEN ÇALIŞANLAR NE OLACAK?

Bu açıklamaların ardından ilk akla gelen ise seyahat kısmı oldu. Bilindiği gibi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne İzmir’den gelen çok fazla sayıda insan var. Aynı şekilde Manisa’da oturup da İzmir’e giden de birçok Manisalı var. Çalışanların seyahat kısıtlamasına takılıp takılmayacağı merak konusu olurken, kısıtlamaya takılmasalar bile hastalığın yayılmasında potansiyel olacakları kesin.

PANDEMİ KURULUNDA KİMLER OLACAK?

Öte yandan Pandemi Kurulu’nda kimlerin olacağı da merak ediliyor. Kent valilerinin başkanlık edeceği kurulda Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin ve İl Sağlık Müdürü’nün olmasına kesin gözüyle bakılırken, başka kimlerin yer alacağı henüz açıklanmadı.

Bütün bu soruların cevaplarının kısa süre içerisinde açıklanıp kamuoyunun aydınlatılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim