Şehzadeler Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı,  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Çelik Eylül ayında belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitimlerin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin barınma sorununun gündeme geldiğini hatırlatarak bu konuda Şehzadeler Belediyesi’nin yaptığı çalışma hakkında bilgi verdi. Başkan Çelik “Bildiğiniz üzere üniversitelerde yüz yüze eğitimler başladı. Bu süreçte, şehrimize yüksek öğrenimlerini yapmak üzere gelen öğrenci kardeşlerimizin, yurt ya da kiralık ev bulma konusunda sorunlar yaşadıkları gündeme geldi. Şehzadeler Belediyesi olarak hemen bu konuda bir çalışma başlattık. ‘Hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmayız’ dedik ve belediyemize müracaat eden 41 öğrenci kardeşimizin barınma sorununu çözüme kavuşturduk. Bu öğrenci kardeşlerimizi kendilerine bir kiralık ev ya da yurt buluncaya kadar otele yerleştirdik ve misafirimiz olarak ağırlayacağız.” dedi. 

“EĞİTİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Şehzadeler Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne eğitim ve öğretime ayrı bir önem verdiğini hatırlatan Başkan Çelik bu noktada yaptıkları çalışmalardan ise şöyle söz etti; “Evlatlarımızın eğitimi bizim kırmızı çizgimizdir. Şehzadeler Belediyesi olarak geleceğimiz olan yavrularımızın her türlü eğitim imkanına kavuşabilmesi için her türlü çalışmayı yapıyor ve yapılan çalışmalara da destek oluyoruz. Bu kapsamda Gençlik Merkezimizde açtığımız kurslarımız ile 7 ve 8. sınıf öğrencisi 155 yavrumuza kurslar veriyoruz. Gündüz bakım evi ve kreşimizden 65 öğrencimiz yararlanıyor. Eğitim anlamında bugün de bir adım daha attık ve ilçemizde LGS’ye hazırlanan yaklaşık 2 bin 100 kardeşimiz için soru bankası bastırdık ve bunları öğrenci kardeşlerimize ulaştırmaya başladık. Eğitim anlamındaki bir diğer çalışmamız da 21 yaş üstü otizm ile hafif-orta düzey zihinsel engelli kardeşlerimiz için oldu. Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Karaağaçlı Engelsiz Eğitim Merkezimizi hizmete açtık.  Burada ilçemizdeki 21 yaş üstü otizm ile hafif -orta düzey zihinsel engelli yavrularımıza, rehabilitasyonlarına destek amaçlı, çeşitli mesleki kurslar verilecek.”

Şehzadeler Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Çelik “Sosyal ve kültürel anlamda hizmetlerimiz de devam ediyor. Kadın Spor Merkezimizde yeni dönem kayıtlarımız başladı. Spor yapmak isteyen kadınlarımız buradan istifade edebilirler. Kurşunlu Han’da 33 geleneksel el sanatları kursumuzun yeni dönem kayıtları yapıldı, kurslarımız başladı. Ağlayan Kaya Amfi Tiyatroda hafta sonları açık hava sinema günlerimiz ve çeşitli etkinliklerimiz devam ediyor.” dedi.  Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehrimizdeki amatör spor kulüplerinin hizmetine sunmak üzere yaptığımız Emin Kaçar Amatör Spor Kulupleri Tesisimizi hizmete açtık. Aynı zamanda Aşağı Çobanisa Mahallemizdeki İsmail Şahin Spor Kompleksinin kullanımı için İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık. Her iki tesisimizde de müracaat eden amatör spor kulüplerimize gün ve saat tahsisleri yapıldı. Kulüplerimiz burada antrenmanlarına başladılar.” 

OVA YOLU ASFALT HEDEFİ YAKALANDI

Ova yolu asfalt çalışmalarında bu yıl ki hedeflerini yakaladıklarını kaydeden Başkan Çelik “Bildiğiniz üzere ova yollarımızda soğuk asfalt çalışması başlatmıştık ve her yıl 100 km yolu asfaltla buluşturma hedefimiz vardı. Bu yılki hedefimizi çok şükür tutturduk. Ovamızda 100 km yolu asfaltladık ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmamızın yanında ayrıca ova yollarında malzemeli ve malzemesiz düzenleme çalışmalarımız da sürüyor. Çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

DEVAM EDEN PROJELERDE SON DURUM

Başkan Çelik proje bazlı yürütülen çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi; “Manisa’mızın manevi mimarı Yiğitbaş Veli Cami ve Türbesi’nin bulunduğu bölgede gerçekleştirdiğimiz yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında sona geldik. Önümüzdeki hafta buradaki çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Selimşahlar Mahallesi’nde yapımını gerçekleştirdiğimiz halı saha ve yazlık düğün salonu projemiz tamamlandı. Önümüzdeki günlerde buranın da açılışını yaparak, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.  Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Sancaklı Bozköy Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz Çok Amaçlı Salon, Açık Düğün Salonu, Büfe ve Çevre Düzenlemesi projesinde ise çalışmalar devam ediyor. Çavuşoğlu Mahallemizde hayata geçireceğimiz Çok Amaçlı Salon, Muhtarlık Binası ve Doktor Odası projemizin tüm ihale hazırlıkları bitti. Destek hizmetleri müdürlüğümüze gönderildi ve ihale günü alınması için çalışılıyor. Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezi projemizin de proje çalışmaları tamamlandı ve ihale hazırlığı devam ediyor. Bu ay ihalesinin yapılması planlanıyor. Bildiğiniz üzere Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde 190 işyerini ilgilendiren, yaklaşık 16 milyon TL bir maliyetle, sokak sağlıklaştırması projesinin 3. etabını hayata geçireceğimizi geçtiğimiz ay duyurmuştuk. Bu çalışmada büyükşehir belediyemizin ihaleye çıkması bekleniyor. İhale yapıldıktan sonra çalışmanın startı verilecek.  Yine Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Erler Caddesi, Alçıtepe Caddesi, Avnigemicioğlu caddesi ve postane civarında ortak bir çalışma yapacağımızı duyurmuştuk. Bu kapsamda da iş bölümü yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz yol kaplama çalışmalarını, Şehzadeler Belediyesi olarak biz de aydınlatma ve kaldırım çalışmalarını yapacağız. Devam eden bir diğer çalışmamız da belediye hizmet binamızın çatı tadilat işi. Hizmet binamızın çatısı kış aylarında akıyordu. Tadilat için ihale gerçekleştirdik ve söküm çalışmaları başladı. Kısa süre sonra da yapım çalışmaları başlayacak.”

SKATE PARK PROJESİ HAZIR

Kaykay ve paten sporu ile ilgilenen gençler için bir Skate Park yapacaklarını  duyuran Başkan Çelik “Şehrimizde çok sayıda paten ve kaykay sporu ile ilgilenen genç kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin bizden bir Skate Park talebi vardı. Gençlerimiz ile görüşmüş ve onlarla birlikte bu talebe cevap verebilmek için fikir alışverişinde bulunmuştuk. 2. Anafartalar Mahallemizde hayata geçireceğimiz Skate Park için projeler hazırlandı, ihale hazırlıkları ise devam ediyor. Projemizi hayata geçirdiğimizde inşallah gençlerimize güzel bir park kazandırmış olacağız.” dedi. 

HAFTA SONU YAPILACAK YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ

Şehzadeler Belediyesi’nin pazar günü bir yürüyüş etkinliği düzenleyeceğini belirten Başkan Çelik meclis üyeleri ve vatandaşları bu yürüyüşe katılamaya davet etti. Balkan Çelik “3 Ekim Pazar günü saat 10:00’da Şehzadeler Belediyesi olarak,  Kızılay Manisa Şubemiz ile birlikte  ‘Dünya Yürüyüş Günü’ kapsamında ‘Haydi Şehzadeler Sağlıklı Yarınlara Birlikte Yürüyelim’ sloganıyla  bir yürüyüş etkinliği düzenliyoruz. Siz değerli meclis üyelerimiz ile birlikte tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğimize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.  Başkan Çelik’in açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken,  Kasım ayı meclis toplantısının 2 Kasım Salı günü saat 17:00’da yapılacağı belirtildi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim