Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimleri, hafta sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde yapıldı. Üç adayın yarıştığı genel kurula 2 bine yakın üyenin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde mevcut başkan Salih Karaağaç yeniden aday olurken, 155 Nolu Şehir içi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı ve 23 yıldır taşımacılık yapan Cahit Güden yarıştı.

Kongrede divan başkanlığını Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan ve genel kurulun şoför esnafına, Manisa’ya hayırlar getirmesini temenni eden Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, 4 yıllık görev süresi boyunca üyelere destek olmak için çalıştıklarını söyledi. Pandemi döneminde zor günler geçirdiklerini ifade etti.

Başkan adaylarından Cavit Güden ve Erdoğan Akatmacı da birer konuşma yaparak, esnafın çok zor günler geçirdiğini söylediler, genel kurulun hayırlı olmasını dilediler.

Kongrede zaman zaman gerginlikler de yaşanırken, konuşmaların ardından seçime geçildi. Üyeler kurulan 8 sandıkta oyunu kullandı.

Seçimi mevcut başkan Salih Karaağaç kazandı. Karaağaç, 707 delegenin oyunu alırken, diğer adaylar Cahit Güden 366 oy, Erdoğan Akatmacı ise 291 oy aldı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim