Manisa Pazarcılar Odası’nda gerçekleşen toplantıda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, esnafla bir araya geldi. Pazarcılar, yeni yer için belge başı 4 bin TL ödemeyi kabul etti. Bin TL’si peşin olarak ödenecek paranın kalan 3 bin TL’si ise taksitlendirilecek. Bu hafta Avni Gemicioğlu Caddesi’nde kurulacak olan Perşembe pazarı, 20 Şubat’tan sonra yeni yerine taşınacak.

TOPLANTI GERGİN GEÇTİ

Perşembe pazarının yeni yerine taşınmasıyla ilgili yapılan görüşme hararetli geçti. Toplantı sırasında bazı pazarcı esnafı fenalaşırken çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Öte yandan herhangi bir olumsuzluğa karşı Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de odanın önünde ve toplantı salonunda hazır bekledi.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN PERŞEMBE PAZARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Şehzadeler Belediye Başkanlığı, Başkan Ömer Faruk Çelik imzasıyla toplantının ardından bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Şehzadeler Belediyesi olarak,  bir süredir gündemi meşgul eden Perşembe Pazarı sorununun çözümüyle ilgili, yoğun bir çaba ve emek sarf ettik. Perşembe Pazarı’nın eski garaj alanında kurulması ile ilgili uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların giderilmesi ve ortak bir çözüm yolunun bulunması amacıyla,  konunun tüm tarafları ile uzun toplantılar ve görüşmeler yaptık. En nihayetinde herkesin kabul ettiği bir çözüm noktasına ulaştık. Perşembe Pazarı, bu hafta 13 Şubat 2020 tarihinde (bugün) son kez Avni Gemicioğlu Caddesi üzerindeki yerinde kurulacak. Önümüzdeki haftadan itibaren de yani 20 Şubat 2020 Perşembe gününden itibaren, eski garaj alanındaki pazar yerinde kurulacak. Manisalıların ve pazarcı esnafının mağdur olmayacağı bu çözümle ilgili gayret ve çaba gösteren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.”

HALİM ŞENER KONUŞTU: AÇIK KISIMLAR BİR AN ÖNCE KAPATILSIN

Perşembe Pazarı sorunun çözülmesiyle ilgili olarak kendisine ulaştığımız Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener de şunları söyledi: “Esnafımızın çoğunluğu yeni yeri ve şartları kabul etti ancak etmeyenler de var. Doğal olarak alınan paranın uygun olmadığını her zaman ifade ettik. Bu paranın verilmesine açıkçası rızamız yoktu, halen de yok. Açık alanlarımız var yeni pazaryerinde. Bu alanların en kısa sürede kapatılmasını istiyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesinden, gerekse Şehzadeler Belediyesinden isteğimiz bu. Bizim de yapabileceğimiz bir şey varsa elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ancak en kısa sürede açık alanların üstünün kapatılması öncelikli talebimiz.”

Başkan Şener, yetişmesi durumunda 20 Şubat’tan itibaren yeni yerinde kurulacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim