Haber: Ahmet ÜNSAL

Bir süre önce Konya’daki cezaevinden tahliye olan ve Manisa’da kalacak yeri olmadığı gerekçesiyle Valiliğin öngördüğü pansiyona yerleştirilen bir kişide koronavirüs belirtileri çıkmasıyla birlikte pansiyondaki 28 kişi karantinaya alındı. Testleri Pozitif çıkan eski hükümlü ve aynı odayı paylaşan kişide 112 Sağlık ekiplerince karantina hastanesi olan Merkezefendi Hastanesine kaldırıldı.

Cezaevinden tahliye olan kişiyi pansiyona yerleştiren iki polis memuru da karantina altına alındı.

Manisa’da sağlık ekipleri ile polisi hareketlendiren Koronavirüs olayı Yunusemre ilçesi Merkezefendi Mahallesi 3819 sokak üzerinde bulunan pansiyonda yaşandı.

Manisa Valiliğinin şehirde kalacak yerleri olmayanların kaldığı pansiyona iki gün önce Konya cezaevinden tahliye olan bir kişi polis tarafından pansiyona getirildi. Pansiyon sorumlusu pansiyonda kalacak kişinin elinde bulunan ‘Her hangi bir korona virüs tehlikesi bulunmamaktadır’ raporuna istinaden pansiyona girişi yapıldı. Toplamda 30 kişiye yakın kişinin kaldığı pansiyonda kalan eski hükümlünün sağlık durumunda koronavirüs belirtilerine yönelik emarelere rastlanılması üzerine olay sağılık birimlerine bildirildi. Polis ve sağlık birimlerini hareketlendiren olayla birlikte cezaevinden tahliye edilen geldiği Konya’da 14 günlük karantina sürecini tamamladıktan sonra memleketi Manisa’ya gelen eski hükümlü ve onunla aynı odayı paylaşan kişide 112 sağlık ekiplerince karantina hastanesine kaldırıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü Koronavirüs tarama ekipleri ilgili pansiyona gelerek pansiyonda kalan 28 kişiden test örnekleri aldı.

Bu arada Manisa Valiliği de pansiyonda kalan 28 kişinin Celal Bayar Üniversitesinin Muradiye Kampüsünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu bünyesine taşınacağı 14 günlük karantina sürecine tabii tutulacakları belirtildi.

Pansiyonun yetkilisi ise ilgili kişinin Manisa’daki bir hastaneden alınan her hangi bir Koronavirüs tehlikesi bulunmadığı yönünden raporunun göstermesiyle pansiyona alındığı virüsü nereden kaptığı yönünde bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.

Ayrıca ilgili pansiyon tamamen dezenfekte edildikten sonra 14 günlüğüne kapatılacağı öğrenildi.

Polis birimleri ise bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilişim