Evli ve bir çocuk babası Ferhat İ. geçen yıl 11 Aralık akşamı, eşinden bir süre önce boşanan 2 çocuk annesi Canan Çeviren'in, çalıştığı Yeni Mahalle'deki emlak ve gayrimenkul ofisine geldi. Aralarında gönül ilişki olduğu öne sürülen İ. ile Çeviren arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında İ., yanında getirdiği tabancayla Çeviren'i karnından vurup öldürdü. Olayın ardından polise teslim olan İ, tutuklandı. Ferhat İ, hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen 2'nci duruşmasına, Ferhat İ tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Canan Çeviren'in kardeşleri, yakınları ve tarafların avukatları ise salonda hazır bulundu.

Ferhat İ., olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Mahkeme ise, tanıkların dinlenmesi ve Adli Bilişim İhtisas Dairesi'nin kamera kayıtlarındaki ses kaydının çözüm raporlarının beklemesi amacıyla 22 Kasım'a ertelendi.

Davanın ardından açıklamalarda bulunan Çeviren ailesinin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, "Duruşmayı takip etmeye devam edeceğiz. Umarız adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

DHA

Editör: TE Bilişim