Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, Yunusemre ilçesinde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu civarında servis araçlarını denetledi. Denetime Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkan Hüseyin Üstün ile Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç da katıldı.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından, hazırlanan okul servis aracı denetiminde kontrol edilecek hususlar ve okul servis araçlarında salgınla mücadele kapsamında alınacak tedbirlerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Trafik ekipleri hem servis aracı şoförlerine hem de öğrencilere kurallar konusunda bilgiler verdi.

Okulların kapanmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimle kıyaslanamayacağını ifade eden Karaağaç, bu süreçte öğrencilerin okullarından mahrum kaldığını, esnafın da kayba uğradığını vurguladı.

Karaağaç sözlerine şöyle devam etti: “Hepimize bu süreçte bazı görevlerin düştüğünü unutmayalım. Okulların tekrar kapanmaması için öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, servisçi esnafımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor. Servis araçlarının uyması gereken kurallar var. İçişleri Bakanlığımızın alınacak tedbirlerle ilgili genelgesine istinaden kolluk kuvvetleri tarafından sıkı bir denetimin de olacağını hatırlatayım. Oda olarak emniyet güçlerimizle birlikte İçişleri Bakanlığının belirlediği kriterler neticesinde tedbirlerimizi alıyoruz.”

Editör: TE Bilişim