Yaklaşık bir buçuk yıllık bir aranın ardından yeni eğitim öğretim döneminin yeniden başlamasıyla birlikte okul kantinlerine yönelik olarak sıkı denetimler gerçekleştiriliyor.

 Denetimlerde, 5996 sayılı Kanun kapsamında Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ne yönelik etkin kontroller yapılarak, okul kantin ve yemekhanelerinin genel ve özel hijyen şartlarının tespiti ve kantinde satılan gıdaların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu denetleniyor.

Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Öğrencilerimiz uzun bir aranın ardından yeniden eğitim ve öğretim hayatına başladılar. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak için okul kantinlerine ve okul çevresinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı’na gelen şikâyetler üzerine de denetimlerimiz eğitim öğretim süresince devam edecektir. Bunun yanı sıra veliler ve öğrencilerimizin de, okul kantinlerinde karşılaştıkları olumsuzlukları mutlaka Bakanlığımızın 174 Alo Gıda Hattı'na bildirmelerini talep ediyoruz. İl Müdürlüğümüzce, tüketiciler ve özellikle çocukların sağlığının en üst düzeyde korunması ve sağlıklı bir toplumun oluşturulması adına gelecek dönemde de çalışmalarımız aralıksız sürdürülecektir” dedi.

İl genelindeki denetim çalışmalarına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Defne Bacınoğlu ile konu uzmanı teknik personeller katıldı.

Editör: TE Bilişim