Uzun yıllar ulusal basından birçok gazetenin Manisa Temsilciliğini yürüten ve Manisa’da yerel gazetelerde görev yaptıktan bir süre sonra emekli olan duayen gazeteci Nejat Tokbay, dün sabaha karşı evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Sevilen bir isim olan Tokbay’ın vefatı başta basın camiası olmak üzere Manisa’yı yasa boğdu. 2 çocuk babası olan Tokbay, dün ikindi namazının ardından Hatuniye Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Tokbay, Çatal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Tokbay’ın cenaze törenine Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, yönetim kurulu üyeleri, yerel ve ulusal basın mensupları, , siyasi partiTokbay ailesinin sevenleri ve yakınları katıldı.

NEJAT TOKBAY KİMDİR?

Gazeteci Nejat Tokbay 1941 Manisa doğumludur. Lise mezunu olan Tokbay, 1965’li yıllarda gazeteciliğe başladı. Işık gazetesinde Aydın Besen, Işık Ersan ve Hikmet Çetinkaya ile birlikte çalıştı. Uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nin Manisa temsilciliğini yaptı. daha sonra Haşim Ağar’ın sahibi olduğu Haber Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı ve uzun yıllarda gazetede köşe yazarlığı yaptı. Anavatan Partisi’nden 2 dönem meclis üyeliği görevinde bulundu. Manisaspor yönetiminde görev alan Tokbay, Manisa Ticaret Borsası’nda basın danışmanlığı görevini de üstlendi.

Tokbay’ın, mesleğinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda ödülleri de bulunuyordu.

Evli olan ve 2 çocuğu bulunan Tokbay, emekliliğin ardından yaklaşık 10 yıldır İzmir Çandarlı’da yaşıyordu.

Dün sabaha karşı uykudayken kalp krizine yakalanan Tokbay, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim