Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Halk Bankası Lojmanlarında oturan minik Cemre Basatemur,  tavşanları çok sevdiği için kaybettiği tavşanın yerine bakabileceği yeni bir tavşan için CİMER’e tavşan isteğinde bulunduğunu yazdı. CİMER minik Cemre’nin isteğini yerine getirdi. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök,  Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Çınar Aydoğan, CİMER’in talebiyle ellerinde tavşan ve tavşan yemiyle birlikte minik Cemre’yi evinin önünde ziyaret etti. Minik tavşanı eline alan Cemre’nin mutluluğu görülmeye değerdi. Cemre tavşana Boncuk ismini verdi.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “Cemre’mizin bayram hediyesi bu yıl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden olsun. Cemre’nin mesajı Cumhurbaşkanlığımıza ulaştı. Çok küçük bir yavru tavşan. Bize Cemre’nin mesajı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER diye ifade ettiğimiz Cumhurbaşkanlığından bize geldi. Arkadaşlarım bana Cem kızımızın bir yavru tavşan isteğinin olduğunu ifade ettiler. Kendisi de mesajı yazamamış bu mesajı da anneme yazdırıyorum diye belirtmiş. Bizi de Ramazan Bayramı öncesi tebessüm ettirdi. Bu koronavirüs günlerinde hakikaten bizi tebessüm ettiren bir husus oldu. Bizde Cemre’nin bu bayram hediyesini bayram öncesinde vermiş olalım istedik. Kurumdaki tüm veteriner hekim, ziraat mühendisi, diğer çalışma arkadaşlarım adına da Cemre’ye bu hediyemizi takdim ediyoruz. Cemre’nin ve ailesinin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.  Hayvan sevgisi bu yaştaki çocuklarımızda görmek bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda CİMER’i de halkımızın kendisine yakın görmesi, küçük bir kızımın tavşan isteyecek kadar kendisini devlete yakın görmesi bizim için ayrıca memnuniyet verici bir durum” dedi.

Tavşanına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Cemre Basatemur, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Tavşanları çok seviyorum. İngiltere’de bir tavşanımız vardı. Tatlı bir tavşan. İsmini Boncuk koydum.  Evde onu besleyeceğim” dedi.

Cemre’nin annesi Sevim Aktugan, “Cemre çok istedi. Bir papağanı çocuk CİMER’den istemişti. O da heveslendi. İsteyelim dedi. Bizde CİMER’e başvurduk. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz hediyemiz geldi. Aslında hiç beklemiyordum sürpriz oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim