METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü ege bölgesi için önemli uyarılar geldiyurt genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısında aşırı soğuk havanın etkili olacağını duyurdu.

EGE'DE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de fırtına (6-8 kuvvetinde), akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına (7-9 kuvvetinde) şeklinde esmesinin tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın Kuzey Ege'de pazar günü sabah saatlerinden, Güney Ege'de pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisinin kaybetmesi bekleniyor.
Batı Akdeniz'de ise don ve denizde kuvvetli fırtına uyarısı yapan uzmanlar, Antalya ve Muğla'da, 23 Ocak'ı 24 Ocak'a bağlayan geceden itibaren, 27 Ocak'a kadar sıcaklıkların sahil kesiminde sıfır ila sıfırın altında 3, iç kesimlerinde ise sıfırında 6 ila 11 dereceye kadar düşeceğine dikkat çekti.
Batı Akdeniz'de bu geceden itibaren kuzeybatıdan esmeye başlayacak rüzgar, yarın 7-8 kuvvetinde (60-80 km/saat) fırtına, 24 Ocak Pazar günü ise 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Fırtına, 25 Ocak Pazartesi gece saatlerinde etkisini kaybedecek.
Editör: TE Bilişim