Manisa’da, Şehir Hastanesi’nden sonra kente yapılan en büyük sağlık yatırımı konumundaki Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin çevre düzenlemesindeki eksiklikler Manisalıların tepkisini çekti. Hastaneye İzmir Caddesi tarafından giriş yapmak isteyen vatandaşlar, eski hastaneden kalan molozlar ve giriş kapısının kimi zaman kapalı tutulması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Akşam saatlerinde dolmuşla İzmir Caddesi üzerinden hastaneye gelenler, yaklaşık 200 metre boyunca, aydınlatmanın yetersiz kaldığı ıssız bir yoldan yürümek zorunda kalıyor.

Manisa’da 3 Eylül 2018 tarihinde yenilenerek hizmete açılan Merkezefendi Devlet Hastanesi, özellikle pandemi döneminde kentin hasta yükünün büyük kısmını omuzlarken, çevre düzenlemesi konusunda göze çarpan eksikliklerin henüz giderilememiş olması vatandaşlardan tepki çekti. Hastaneye İzmir Caddesi tarafından giriş yapmak isteyen vatandaşlar, eski hastaneden kalan molozlar ve giriş kapısının kimi zaman kapalı tutulması nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Hastaneye cadde üzerinden açılan giriş yolu sadece yayalar için düzenlendi. Yolun her iki tarafına da yaklaşık 2 metre boyunda tel çitler örüldü. Ancak eski hastane binasından kalan molozların tamamının henüz temizlenmemiş olması, tel çitlerin de yer yer kırılmış olması ortaya kötü görüntüler çıkarıyor.

Aynı şekilde yolun aydınlatılmalarının yetersiz kalması da başka bir problem olarak göze çarptı. Akşam saatlerinde dolmuşla İzmir Caddesi üzerinden hastaneye gelenler, yaklaşık 200 metre boyunca ıssız bir yoldan yürümek zorunda kalıyor.

Başta İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, bölgeden molozların kaldırılması, yol boyunca çekilen tel çitlerin onarılması ve yola aydınlatma lambalarının yerleştirilmesi talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim