Özel Haber: Burhan Akdemir

Manisa’da açılalı yaklaşık 4 ay olan Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde asansörler ‘kırmızı alarm’ verdi. Hastanede bulunan asansörlere, binmek güvensiz anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırıldı. Yapıştırılan etiketlerde ilk muayene tarihi 5 Aralık olarak yazılırken, bir sonraki muayene tarihinin 5 Şubat olduğu bilgisi yer aldı. Etikette asansörlerin 60 gün içerisinde bakımının yapılması gerektiği ifade edilirken, ‘Kullanılması tamamen tehlikeli’ ibaresi de yer aldı.

HASTANE YENİ AMA…

Eylül ayı başından bu yana hizmet veren hastanedeki asansörlerin bu kadar kısa süre içerisinde kullanılamaz anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırılması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Asansörlerin güvensiz olmasıyla ilgili Manisalı bazı vatandaşlar da sosyal medyadan paylaşım yaparak “Hastane yeni ama asansörleri eski. Şifa bulmak için giderken asansörün düşme tehlikesiyle karşı karşıyayız” yorumlarında bulundu.

KIRMIZI ETİKET NEDİR?

Kırmızı etiket, asansörün kullanım açısından yüksek riskli olduğunu belirten etikettir. Kontrol mühendisleri tarafından yapılan denetimde asansör kırmızı etiket aldıysa, asansörün kullanımı can ve mal güvenliği açısından uygun değildir ve kesinlikle kullanılmaması gerekir. Kontrol esnasında tespit edilen aksaklıkların 1 ay içerisinde giderilmesi gerekir, aksi takdirde asansör mühürlenerek kullanım dışı bırakılır. Asansör yıllık kontrolü, bağımsız A tipi periyodik muayene firmaları tarafından yapılmaktadır. Bu kontroller esnasında asansör bakım firmasının da hazır bulunması gerekmektedir.

YEŞİL ETİKET İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Manisa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden göre asansörlerin yeşil etiket alması için çalışma yapıldığı ve konunun takipçisi olunduğu bilgisi edinildi.

Editör: TE Bilişim