Yapılan güncelleme ile birlikte abonelerin kişisel verilerinin korunması için KVKK kapsamında sisteme kayıt ve giriş işlemleri esnasında kayıtlı telefon numaraları üzerinden SMS doğrulaması yapması gerektiği bilgisi vatandaşlar ile paylaşıldı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, abonelerin borç ödeme, borç bilgisi sorgulama, kartlara bakiye yükleme, sarfiyat bilgisi öğrenme, e-randevu, bilgi edinme gibi işlemler için kullandığı ‘Online İşlemler’ arayüzünde ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ (KVKK) kapsamında bir güncelleme yaptı. Yapılan güncelleme ile birlikte artık ‘Online İşlemler’e kayıt ve giriş işlemlerinde abonelerin kişisel verilerinin güvenliği için sisteme kayıtlı telefon numaraları üzerinden SMS doğrulaması yapılması gerektiği vurgulandı. Vatandaşların ‘Online İşlemler’ arayüzünü kullanmaya devam edebilmesi için yetkililerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli abonelerimizin kişisel verilerinin üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesini önlemek ve sadece abonelerimizin yetkisiyle giriş yapılmasını sağlamak amacıyla ‘MASKİ Online İşlemler’ arayüzünde yapmış olduğumuz güncelleme ile artık yeni kayıt ve giriş işlemlerinde SMS doğrulaması istenecektir. Bu kapsamda sisteme yeni kayıt olmak isteyen abonelerimiz, “online.manisasu.gov.tr” adresine girerek “Yeni Kullanıcı Kayıt” sekmesine tıklayıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra cep telefonlarına gelen onay kodu ile sisteme kayıt olabileceklerdir. Abonelerimizin cep telefon numaraları sisteme kayıtlı değil ve ya güncel değil ise “0 236 229 01 65” numaralı telefonu arayıp cep telefon numaralarını güncelleyebileceklerdir.”

Editör: TE Bilişim