Manisa Valiliği tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Coranavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere kararlar alınmaktadır.

Gelinen noktada Koronavirüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve ilimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddesi kapsamında aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmiştir:

  1. Virüsün yayılmasının engellenmesi açısından, Vatandaşların cadde ve sokaklarda sosyal mesafeye uyması, mecbur kalmadıkça cadde ve sokaklara çıkmaması ile kalabalık oluşturmaması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Belediye Zabıtası ile İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde vatandaşın yoğun olarak kullandığı, Manisa merkezde bulunan Seyfettin Bey Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, 8 Eylül Caddesi, İbrahim Gökçen Bulvarı, İzmir Caddesi, Kumludere Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Bulvarında gerekirse park yasağı ile bulvar, cadde ve sokağa giriş sınıflaması vb. tedbirlerin alınmasına ayrıca bu tedbirlerin ivedilikle uygulanmasına,
  2. Kaymakamlıklanmızca gerekirse ilçe Hıfzıssıhha kararıyla Bulvar, Cadde ve Sokaklarda da, 1. Maddede yazılı tedbirlere benzer tedbirlerin almasının uygun olacağına karar verilmiştir.

Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı duyurulur.

Editör: TE Bilişim