Onur YILMAZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Durumu lehimize çevirmek elimizde.” notuyla 27 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında 100 bin kişide görülen ortalama vaka oranlarını açıkladı. Haritaya göre geçen hafta Manisa’da 82,72 olan ortalama vaka sayısı, bu hafta 139,04 olarak kayıtlara geçti. Buna göre haftalık ortalama vaka sayısı 2 bin 16, günlük ortalama vaka sayısı ise 288’e yükseldi.

Ülke genelinde artışa geçen koronavirüs salgını, etkilerini Manisa’da da göstermeye başladı. Sağlık Bakanlığı, şubat ayının başından bu yana illerin haftalık vaka sayılarını açıklamaya devam ediyor. 1 Mart tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan yerinde normalleşme kararları ile ilk olarak sarı renkli iller arasında yani ‘orta riskli’ kategoride yer alan Manisa, 29 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan harita ile turuncu renk ile ‘yüksek riskli’ iller kategorisine yükselmişti.

İllere göre koronavirüs risk haritası, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 3 Nisan tarihinde açıklandı. Buna göre Manisa’da her 100 binde görülen ortalama koronavirüs vaka sayısı 139,04 oldu. 20-26 Mart tarihlerini kapsayarak açıklanan haritada bu oran her 100 bin kişide 82,72’ydi.  Bir hafta gibi kısa bir sürede yüzde 59,49’luk keskin bir artış gözlemlenirken Manisa’nın kırmızı kategoride yer alıp almayacağı ise merak konusu oldu.

GÜNDE 288 KİŞİ KORONAVİRÜSE YAKALANIYOR

Geçtiğimiz hafta 20-26 Mart tarihleri arasında Manisa’da haftalık ortalama bin 200 vaka sayısı saptanırken, günlük koronavirüs vaka sayısı 171 olarak hesaplanmıştı. 3 Nisan tarihinde açıklanan verilerde ise artış ürküten boyutlara ulaştı.

27 Mart ve 2 Nisan tarihlerini içine alarak açıklanan son verilere göre Manisa’da haftalık ortalama vaka sayısı 2 bin 16 olurken, bir günde koronavirüse yakalanan kişi sayısı ise 288 olarak kaydedildi.

MANİSA VALİLİĞİ UYARMIŞTI

Koronavirüs salgınının ülke geneline paralel bir şekilde Manisa’da da etkisini arttırmasının ardından Manisa Valiliği, uyarılarda bulunmuştu. Özelikle yaşanan artışa dikkat çekilen açıklamada vatandaşların ve esnafın maske mesafe ve hijyen konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği vurgulanmıştı.

Yapılan uyarıda, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de vaka sayıları artmaktadır. Vatandaşlarımız, evlerde bulaş riskine karşı da tedbirli olmalı, aile ve komşu ziyaretleri yapmamalı, özellikle de gün, doğum günü, mevlit, taziye gibi sebeplerle bir araya gelmemelidir.” denilmişti.

Editör: TE Bilişim