MANİSA (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı'nın ismi Saruhanlı ilçesindeki bir okula verildi.

Şehit Çavuş Pirnacı'nın yaşadığı Halitpaşa Mahallesi'ndeki Halitpaşa Gazi Fatih Ortaokulu'nun ismi düzenlenen törenle "Şehit Nezir Pirnarcı Ortaokulu" olarak değiştirildi.

Törende şehidin hayat hikayesi ile öğrenciler tarafından şehitlere ithafen yazılan şiirler okundu.

Saruhanlı Belediye Başkanı Yaralı, törende yaptığı konuşmada, şehidin aziz hatırasını yaşatmak için Halitpaşa Mahallesi'nde yapımı devam eden sosyal tesise de verileceğini söyledi.

Şehidin adı kendi memleketinde yaşayacağını ifade eden Yaralı, "Halitpaşa Mahallemize güzel ve kapsamlı bir tesis kuruyoruz. İçerisinde çok amaçlı salonu, amfi tiyatrolu yazlık düğün bahçesi, kafeterya, halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları, fitness aletleri, çocuk oyun parkları, süs havuzu ve otopark da yer alıyor. Bunun yanında tesiste ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımız da olacak. Tesisimize şehidimizin ismini de verince, tesisimiz daha anlam kazanacak. Halitpaşalı kardeşlerime hayırlı olsun. bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından belediye başkanı Yaralı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Ekrem Koçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve şehidin babası Mehmet Pirnarcı isim değişikliği nedeniyle hazırlanan kurdeleyi kesti.

Jandarma Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı, Nisan 2017'de Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında şehit olmuştu.


Kaynak: aa