Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri, renkli görüntülere sahne oluyor. Şehzadeler'deki Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti için meydanı dolduran vatandaşlara belediyeler ile Türk Kızılayı çeşitli ikramlarda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü, Acil 112 ile Kamu Hastaneleri Birliği açtıkları stantlarda, sağlık konularında, vatandaşları bilgilendiriyor. Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi, meydanda kurduğu mobil kan alma aracıyla meydana gelen gönüllü kan bağışçıların kanları aldı. Demokrasi nöbeti için meydana gelen vatandaşlar ise kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, üç gün boyunca demokrasi nöbetinde olacaklarını belirterek, "Demokrasi Nöbeti başladığı günden bu zamana kadar vatandaşlarımızın yanında olan Türk Kızılay'ı Manisa Şubesi'ne kan bağışında bulunmak için yoğun talepler geldiğini öğrendik. Gelen yoğun talepler üzerine Kızıla Kan Bağışı Merkezi olarak meydana mobil kan alma aracımızı kurduk. İl güne rağmen vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. İlk gecemizde 25 vatandaşımızı gönüllü kan bağışında bulundu" diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dualar da okundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye Salihli Türkü Dostu ise vatandaşlara renkli bir gece yaşattı.

Editör: TE Bilişim