İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü İsmail Gür ve yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı.

‘11 MİLYAR 351 MİLYON TL’LİK 387 KAMU YATIRIM PROJESİ UYGULANIYOR’

Uzun bir pandemi süreci sonrasında maskesiz olarak bir toplantıda bir araya gelindiğini söyleyerek bir daha böyle bir salgın yaşanmamasını temenni eden Vali Karadeniz, 2022 yılı I. dönem çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Vali Karadeniz, 2022 yılı birinci döneme ilişkin verdiği bilgilerde “2022 yılı birinci dönem (Ocak-Şubat-Mart) yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilimizde 387 kamu yatırım projesi uygulandığı, bunlardan 304'ünün yatırımcı kuruluş, 83'ünün Belediyelere ait olduğu ve toplam tutarlarının 11 milyar 351 milyon TL olduğu anlaşılmıştır. Projeler için önceki yıllarda 3 milyar 747 milyon TL harcama yapılmış, 2022 yılı için bu projelere toplam 1 milyar 854 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Birinci dönem sonu itibariyle 339 milyon TL ödenek harcanarak, harcama oranı % 18,27 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Vali Karadeniz, projelerden 36’sının tamamlandığını, 249'unun devam etmekte olduğunu, 27'sinin ihale aşamasına getirildiğini ve 75 projeye ise arsa, ödenek ve hukuki sorunlar henüz başlanamadığı da belirtti.

Toplantıda ayrıca İl Afet ve Acil Durum Müdürü Güray Karakaya tarafından Afet Risk Azaltma Planı hakkında, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Ofis Sorumlusu Cansu Uyar tarafından da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygulamaya konulan Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşme Sistemi Projesi hakkında bilgi verildi.

Toplantı, yatırımcı kuruluş temsilcilerinin söz alarak yürütülen işlemlere ilişkin bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesi ile sona erdi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim