Din görevlileri arasında hafızlık yarışmasında önce iller kendi içinde yarışma düzenledi. İllerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri yapıldı. Bölge birincilerinin katılımıyla Türkiye Finali Diyarbakır'a gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda, yarışmada, Manisa Yunusemre İlçesi Aliağa Camii Müezzin Kayyımı Selami Çeviren birinci olurken, Konya Selçuklu İlçesi Mehmet Işıkçeviren Camii Baş İmam Hatibi Osman Yılmaz ikinci, Van Erciş İlçesi Safa Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Fatih Can ise üçüncü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen Kur’an Kursları Arası Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, İzmir Bilal Saygılı Camii konferans salonunda yapıldı.

Türkiye'nin 7 bölgesinde birinci olan 7 hafızın katıldığı yarışma da seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu Manisa Akhisar Hilaliye Kur'an Kursu Öğrencisi Mehmet Can Çiçek birinci olurken, Trabzon Arsin Kuzguncuk Mustafa İmamoğlu Kur'an Kursu Öğrencisi Salih Enes Özdemiroğlu ikinci, Erzurum Yakutiye 15 Temmuz Kur'an Kursu Öğrencisi Yasin Eymen Küçükgül ise üçüncü oldu.

Türkiye genelinde yapılan yarışmada ilçe, il ve bölge etaplarını kazanarak finale katılmaya hak kazanan 10 yarışmacı, finalde Türkiye şampiyonu olmak için mücadele etti. Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, Manisa Kırkağaç Karakurt mahallesi Kurs Cami imam Hatibi Adem Bilgetay birinci oldu. Tokat bölgesinden yarışmaya katılan Bilal Al ikinci, Karabük Bölgesinden katılan Recep Tayyip Şentürk ise üçüncü oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök: “Rabbimize hamdolsun bu sene hafızlarımız Manisa’mızı en güzel şekilde temsil ettiler. Başarılarından dolayı kendilerini, hoca ve ailelerini kutluyorum. Manisa’mız hafızlar diyarıdır. Geçmişten günümüze bu gelenek devam etmektedir. Şu anda inşaatları devam eden Karaköy, Hilaliye ve Dereköy Kur’an Kurslarımız gibi inşaatı devam eden kurslarımız tamamlandığında daha iyi bir yere geleceğiz. Bu vesileyle bu hayırlı müesseselerin yapımında ve devam etmesinde emeği olan tüm hayırseverlerimize de çok teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim