Manisa'nın Soma ilçesinde, Bağımsız Maden-İş Sendikasına üye 60 işçi, 2014'teki maden faciasının ardından çoğunluğu Soma Madencilik AŞ olmak üzere farklı firmalarda işten çıkarılan işçilerin tazminatlarını alamadıklarını belirterek Ankara'ya yürüyüş başlattı. Ancak madenciler, ellerinde mahkeme kararları da olmasına rağmen ancak Kırkağaç’a kadar gidebildi.

Yaklaşık 50 madenci ve STK temsilcileri Pazar gününden bu yana Kırkağaç’ta bekletiliyor. Madenciler kurdukları çadırlarda sabahlarken, bugün sabah saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Manisa Valiliği’nden yürüyüşün devam etmesi konusunda cevap bekleyen madencilerden 5 işçi temsilcisi yarın Ankara’ya gidecek.

Temsilciler, AK Parti Grup Başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin ile Enerji Bakan Yardımcısı Bekir Gezer’le bir görüşme gerçekleştirecek. Temsilciler aynı zamanda diğer siyasi partilerin yetkilileriyle de temas kuracak.

Madencilerin, Ankara’daki yetkililer tarafından davet edildiği ve bu kapsamda 5 işçi temsilcisinin Ankara’ya gideceği öğrenildi.  

Ankara’ya gidecek olan işçi temsilcilerinin yaşananlarla ilgili bilgi vermesi ve mağduriyetlerini dile getirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim