Geçtiğimiz günlerde özellikle Doğu Anadolu Bölgesinden getirilen büyükbaş hayvanlardan sonra küçükbaş hayvanlar da padoklarda yerini aldı. Kurbanlık alanlarla satanlar arasındaki sıkı pazarlıklar ise ilginç anlara sahne oluyor.

Kurban Pazarı’nda fazla kalabalık olmazken, besiciler özellikle Arife gününü bekliyor. Pazarın en ağır küçükbaş hayvanı olan ve neredeyse bir düve ağırlığında olan 150 kiloluk koç 3 bin 500 TL’ye satıldı. Küçükbaş hayvan fiyatları hayvanın kilosuna göre 1250 TL’den başlıyor 4 bin TL’ye kadar devam ediyor.

Uşak Eşme’ye bağlı Cevizli’den Manisa’ya gelen 10 yaşındaki genç besici Mustafa Tanrıkulu, 31 adet hayvan getirdiğini belirtti. 10 tane hayvan sattığını ifade eden Tanrıkulu, ailesine yardımcı olduğunu söyledi. Tanrıkulu, “Hayvan pazarının en büyük küçükbaş hayvanı olan ve 150 kilo gelen koçu sattım. 3 bin 500 TL’ye alıcı buldu. İnşallah elimizdeki diğer hayvanları da satarak memleketimize geri döneriz” dedi.

Muş’tan Gülemir Güler, 120 tane küçükbaş hayvan getirdiğini vurgulayarak, satışların biraz durgun olduğunu ama arife gününden umutlu olduklarını açıkladı.

Manisa’dan Halil Akburak ise Spil Dağı’nda yaylada hayvancılık yaptığını ve 150 adet hayvanı satmak için pazara getirdiğini söyledi. Satışların sakin olduğunu ama arife gününde vatandaşların gelmesiyle satışların artacağını kaydeden Akburak, fiyatların 1250 TL ile 2 bin 500 TL arasında değiştiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim