İl genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç ilçesinde “kiraz yolu” diye tabir edilen ve Karakurt'a bağlantıyı sağlayan güzergâhta asfalt çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, hem yolu incelemek hem de muhtarlarla istişarelerde bulunmak üzere yeni tamamlanan yolda muhtarlarla buluştu. Daire Başkanı Aksoy'a Kırkağaç Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Tahsin Arslan, Muhtarlık İşleri personelleri, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz, Karakurt Mahalle Muhtarı İdris Kat, Alifakı Mahalle Muhtarı Burhanettin Topçu, Küçükyaya Mahalle Muhtarı Erol Bağcılar, Yağmurlu Mahalle Muhtarı Osman Zeybek, Bostancı Mahalle Muhtarı Mehmet Tarlacı, Güvendik Mahalle Muhtarı Erdem Kıvrak, Kırkağaç Muhtarlar Derneği Başkanı ve Musahoca Mahalle Muhtarı Erdem Ekin eşlik etti. 6 kilometrelik sathi kaplama çalışması yapılan yolda aynı zamanda genişletme çalışması da yapıldı. Sathi kaplama çalışması yapılan yol, aynı zamanda Karakurt Mahallesi'ni Soma'ya bağlayan kestirme bir yol olarak kullanılıyor. Kiraz yolu diye tabir edilen ve çiftçiler için büyük önem taşıyan bu yolda, artık çiftçiler ürünlerini Karakurt Mahallesi'ne rahatlıkla taşımaya başladı.

Mevcut güzergahın çiftçiler tarafından yoğun olarak kullanıldığını ifade eden mahalle muhtarları, yapılan çalışmanın önemine değinerek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Alifakı Mahalle Muhtarı Burhanettin Topçu; “Bu yol 6 kilometrelik bir yol. Bu yolumuzun altı daha bozuktu dolgu çalışması yapıldı ve üstüne de sathi kaplama çalışması yapıldı. Biz Alifakı mahallesi'nden çıktığımız zaman bu yoldan gidiyoruz genelde. Bu yol Kırkağaç'a daha yakın bizim için. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karakurt Mahalle Muhtarı İdris Kat; “Bu yolumuz 6 kilometredir. Alt zemini sağlamlaştırarak yolu çiftçilerimize daha konforlu hale getirdi Cengiz Başkanımız. Bu yolu genelde çiftçilerimizin yoğun bir şekilde kullanmasıyla birlikte vatandaşlarımız da Kırkağaç'a veya Soma'ya ulaşımı kısalttığı için çok tercih ediyor. Çiftçilerimiz bu yolu topladıkları mahsulleri Kırkağaç'taki toptan sebze meyve haline götürüyorlar. Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Küçükyaya Mahalle Muhtarı Erol Bağcılar; “Bizim mahallemizi Karakurt Mahallesi'ne bağlayan 6 kilometrelik yolumuz oldu. Aynı zamanda Soma'yı İstanbul asfaltına bağlayan bir yol. Tüm mahallelerimizin, çiftçilerimizin ve ağır vasıtaların kullandığı bir yol.  

Bizim için gerçekten çok önemliydi. Biz eskiden mahsullerimizi nasıl Karakurt'a götürürüz diye düşünüyorduk ama artık bu sorunumuz bitti. Allah, emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

Yağmurlu Mahalle Muhtarı Osman Zeybek; “Her şeyden önce biz Yağmurlu mahallesi olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çok teşekkür ederiz. Çünkü bu yolu hem çiftçilerimiz hem de ağır vasıtalar kullanmakta. Yolumuzun ömrü bitmişti. Eskiden çiftçiler bu yolu kullanamazdı. Şimdi ise çiftçilerimiz ürünleri bozulmadan hale yetiştirebilmektedir” dedi.

Bostancı Mahalle Muhtarı Mehmet Tarlacı; “Halk arasında kiraz yolu olarak bilinen yolumuz Kırkağaç'a kestirme yolumuzdur. Alifakı, Bostancı ve Karakurt mahallelerimizden Soma–Kırkağaç istikametine çok kestirme bir yoldur. Vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin sık kullandığı bir yoldur. Baştan Cengiz Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim