Ahmet ÜNSAL/Manisa

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu’nun jet hızıyla yayımladığı genelgede, “Kıbrıs gazilerinin üzerlerinden bulundurma silah ruhsatlarının taşımaya dönüştürülmesi ruhsatların değiştirilmesi” yazısı üzerine harekete geçen Manisalı Kıbrıs Gazisi ve Başpehlivan Erdem Özyiğit,2019 yılının Aralık ayında yaptığı taşıma ruhsatı aylarca gelmeyince devreye AK Parti Milletvekili Tamer Akkal’ı koymasıyla ruhsatına kavuştu.

Kırkpınar pehlivanı ve Kıbrıs gazisi Özyiğit; 

“Ak parti milletvekilini devreye sokmasaydım silah ruhsatımı aylarca alamazdım. Demek ki bu ülkemizde işler bu şekilde yürümeye başlamış benim yeni haberim oldu”

TAŞIMA RUHSATI 9 AYDA SÜRÜMCEMEDE KALDI

Sonuç itibari ile silah ruhsatının kendisine verilmesinde rol oynayan Ak Parti Manisa Milletvekiline teşekkür ettiğini belirten Kıbrıs Gazisi Erdem Özyiğit, 10 Aralık 2019 Tarihinde başlayan yeni taşıma silah ruhsat çilesi hakkında oldukça sitemkar konuşarak; “Ben bu ülkenin bölünmez toprak bütünlüğü uğruna savaştım.1974 yılında Kıbrıs’a Türk askeri olarak çıkartma yaptık üç gün içerisinde Kıbrıs’ı teslim aldık. Oysa ki 9 ay boyunca verdiğim uğraşlara rağmen silah ruhsatımı alamadım. Tam tersine Kıbrıs’ı teslim alırken düşmanla çatıştığım 9 milimetre çapındaki Browning marka silahım polis marifetiyle Şehzadelere ilçesinde bulunan galericiler sitesindeki ‘Pehlivan Ticaret’ isimli iş yerime 20 Şubat 2020 tarihinde gelinerek zabıtla teslim alındı. Gerekçe neymiş ruhsat almaya gittiğim doktor beni akresif bulmuş olması o nedenle silahıma el konulması şikayetinde bulunması gösterildi. O dönemdeki polisler ‘Erdem abi hiç merak etme birkaç haftaya kalmaz silahı ve ruhsatın yenilerek tarafına teslim edilecek’ söylemin üzerinden dile kolay tamı tamına 9 ay geçti. 

  Sabırla silah ruhsatımın tarafıma verilmesini bekledim. Son çare olarak Ak Parti Milletvekili Tamer Akkal’a konuyu ilettim. Onun Emniyet Müdürüne bir telefonu ile aylarca gelmeyen silah ruhsatım 15 dakika sonra telefonumun çalmasıyla birlikte “Sayın gazimiz ruhsatınız hazır buyurun gelip alabilirsiniz” oldu.

    Ne acıdır ki bu ülke uğruna savaşmış gazi olmuş birisine böylesi bir çile çektiril miydi. Kaldı ki ben Kırkpınar güreşlerinde uzun yıllar güreştim kündeye getirmedik baş pehlivan kalmadı. Hatta 622. Kırkpınar güreşlerinde Altın Kemer sahibi olan Reşit Karabacak elimden sahaya giren polisler güçlükle aldı. Neyse ki fazla sıkmamdan dolayı bayılmıştı. Böyle zorlu güreşlerin üstesinden geldim ancak hayatımda böylesine künde getirilmemiştim. AK Parti milletvekilini devreye sokmasaydım silah ruhsatımı aylarca alamazdım. Demek ki bu ülkemizde işler bu şekilde yürümeye başlamış benim yeni haberim oldu” şeklinde konuştu.

46 yıllık gazi olan Erdem Özyiğit, geç ve çileli bir mücadelenin ardından bulundurma silah ruhsatının taşıma ruhsatına dönüştürülmesiyle birlikte derin bir oh çekti….

Editör: TE Bilişim