Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında 17 İlçe Kaymakamı ile gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan karar ve İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda tam kapanma sürecinde uygulanacak olan tedbirler görüşüldü.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile tam kapanma sürecine ilişkin ayrıntıların netleştiğini ifade eden Vali Yaşar Karadeniz “Hedefimiz, tam kapanma sürecinde vaka sayısını Mayıs Ayı sonuna doğru mümkün olduğunca minimuma düşürmek. Kuralların vatandaşlarımıza iyi bir şekilde duyurulmasını sağlayacağız, bu kurallara uyulması konusunda denetimlerimizi titizlikle gerçekleştireceğiz, kurallara uymama konusunda ısrarcı olanlara da gerekli yaptırımları uygulamaktan kaçınmayacağız” dedi.

Tanınan muafiyetlerin ilgili konu ve yer ile sınırlı olduğunu hatırlatan Vali Karadeniz, muafiyetleri istismar eden ve yanıltıcı belge verenler ile kolluk kuvvetlerine çalışmalarında engel olanlar hakkında işlem yapılacağını belirtti. Denetimlerin devam edeceğini ve denetlemelerin sadece kolluk kuvvetleri ile değil denetleme görevi olan tüm kurumlar ile birlikte gece-gündüz aralıksız olarak yapılacağına dikkat çeken Vali Karadeniz, tam kapanma sürecinin vakaları minimum düzeye çekmek açısından önemli olduğunu ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim