Ne şartta olursa olsun nakliye sektörünün her zaman çalışmak zorunda olduğunu açıklayan Manisa Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahintepe, Türkiye’nin her iline her ilçesine gıda, tıbbı malzeme, ilaç, kozmetik olmak üzere binlerce çeşit ürün taşıdıklarını söyledi. Şahintepe, her hafta hem tırların, hem de sitenin dezenfekte edildiğini açıkladı. Şahintepe, personelin ve üyelerin sağlığını düşündüklerini, bundan dolayı da tedbirler aldıklarını vurguladı.

Şahintepe, “Memleketimizde bulunan bu virüs belası bizi başta türlü tedbirler almaya zorladı. Biz nakliye sektörü olarak çalışmak zorundayız. Onun için belediyeyi çağırıyoruz buraya. Haftada bir gün bütün bina dezenfekte yapılıyor.  Burada üyeleri temas ettirmeme, mesafeli durma, ateş ölçme cihazımız var. ateşini ölçüyoruz. Dezenfekte tüneli yapalım istedik. Çünkü bizim buraya her gün çok çeşit insan geliyor. Türkiye’nin her yerinden kamyoncu buraya gelip çıktığı için, şehirlerarası geldikleri için tedbir alıyoruz. Dezenfekte tüneli yaptık. İyi yaptığımızı düşünüyoruz. Ama bu tünellerin de belediye ve valilik tarafından şehir içlerine yaptırılması lazım. Çarşıda da bunlar lazım olur. Biz yaptık hiç olmazsa içimiz rahat. Gelen insanları tünelden geçirdiğimiz için dezenfekte oluyor. Biz yönetim olarak rahatlıyoruz. Neden insanların sağlığı için. Böyle bir olay yaptık. Burada tedbir alıyoruz. Ne bileyim insanlara kolonyadır, dezenfekte ilacıdır, maskedir, eldivendir yapılması ne gerekiyorsa bunları yapıyoruz” dedi.

Ne olursa olsun işleri götürmek zorunda olduklarını açıklayan Şahintepe, “Sitemizde diğer nakliyecilerimizle beraber biz 600-650 kişiyiz. Bu süreçte işlerimiz iyi fena değil. Çünkü nakliye sektörü çalışıyor. Ama bazı fabrikalarımızda kısıtlamalar var. Yine de biz işleri götürmek zorundayız. Devletin aldığı kararlar doğrultusunda bütün şehirlerarası giriş çıkışlar kontrol altında. İşlerimiz biraz sekteye de uğrasa da yürüyor. Fabrikalarımızın işlerini yapmak zorundayız. İnşallah bu beladan da en kısa sürede ülkemiz kurtulacak diyorum. Herkes üzerine düşen vazifeyi yaptıktan sonra inşallah biz bu beladan kurtuluruz. Ama insanlarda biraz duyarlı olması lazım. Valilik sürekli anons yapıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın diye. Ben zorunlu olduğu için dışarıdayım ama insanları bakıyorum dışarıya çıkıyor. Çıkma denildiyse çıkmayın dışarı. Bizler her gün burada birbirimizin nefesini soluyoruz. Elimizden geldiği kadar tedbirimizi almaya gayret gösteriyoruz. Temastan kaçınacağız, mesafemizi koruyacağız, maskemizi takacağız. Bu tünelden bazen 10 defa geçiyorum insanlara örnek olmak için” dedi.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Koronavirüs başta dünya olmak üzere ülkemizi de sarmış durumda. Bununla ilgili kamyoncular kooperatifimizin şehirlerarası çalışan, nakliye işi yapan şoförlerimizin de tedbirlerini almak amacıyla dezenfekte tüneli yaptı. Devletimizin almış olduğu tedbir kapsamında kamyoncular kooperatifimizde böyle bir tedbir aldı. En kısa sürede bu beladan kurtulmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim