MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün girişimleriyle Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi'nin ortaklığında Kula merkezli kurulan Jeopark Belediyeler Birliği'nin tüzüğü ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.



Manisa'nın doğal zenginliklerinin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelini geliştirilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde kurulan Jeopark Belediyeler Birliği'nin Bakanlar Kurulu onayı ile resmen kurulmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil katıldı.
‘MANİSA'YA HAYIRLI OLSUN'
Kurulan Jeopark Belediyeler Birliği hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Ortaklaşa startını verdiğimiz mevcut Kula ve Salihli jeopark alanları kapsamında yürüttüğümüz projelerimizle ilgili kurduğumuz Jeopark Belediyeler Birliği'mizin tescili bakanlar kurulu tarafından onaylandı. Hayırlı olmasını diliyorum. Tabi buradaki amaç Büyükşehir'in önderliğinde her iki ilçenin kalkınması, istihdamın artırılması ve kültürel mirasa sahip çıkılabilmesidir. O bölgelerde yaşayan insanları nasıl kalkındırabiliriz, ilçemize nasıl katkı sağlayabiliriz gibi konuların arayışları içerisinde olacağız. İnanıyorum ki Kula, Jeoparkı ve değişmez tarihi evleriyle, Salihli'miz Sardes Antik Kenti ve Adala Kanyonu ile çok daha iyi noktalara gelecektir. Zaten bunlarla ilgili çalışmalar başlamıştı. Çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
‘SALİHLİ, BÜYÜKŞEHİRLE KENDİNE GELDİ'
Salihli olarak kendilerini şanslı gördüklerini ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Salihli, Büyükşehirle kendine geldi. Bu anlamda Jeopark Belediyeler Birliği'nde Salihli'nin yer alması bizde gerçekten büyük bir sevinç yarattı. Salihli'miz Lidya krallığını içerisinde bulunduran Sardes Antik Kenti'nin de bizim ilçemiz sınırları içerisinde yer alması bizler için büyük bir avantajdır. Salihli'nin dokusunun içerisinde Kula Jeoparkı'nın devamı olan Adala Kanyonu'nun olması bizim için çok büyük bir artıdır. Salihli içerisindeki Kemer Mahallesi'nin ilçemiz sınırlarında yer alması da bizim için anlamlı oldu. ‘Bu birlik ne getirecek bize?' sorusuna ise Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle birlikte ilçemize yatırımlar gelecektir. 2015 yılında Sardes'i gezen turist sayısı 67 bindir. Salihli, bu birlik içerisinde yer almasıyla daha da güçleneceğine eminim. Ekonomiye, turizme ve dolayısıyla gelişmemize katkısı olacaktır" dedi.
‘BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİYLE KULA KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK'
Jeopark Belediyeler Birliği tüzüğünün Bakanlar Kurulu'ndan geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula Jeopark'ı, 300 kilometrekare alanı kaplayan bir bölgededir. Türkiye'nin ilk ve tek tescilli jeopark alanıdır. Tabi bununla bitmiyor; karstik mağaraları, peri bacaları, Yunusemre ve Tabduk Emre'nin diyarı olması sebebiyle çok zengin bir alana sahip anıt kenttir. Jeopark Belediyeler Birliği'nin merkezinin Kula olması ise bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile faaliyetlerimizi büyütmek ve kültür turlarının merkezi haline gelmek başlıca hedeflerimizdir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim