Üretici sosyal medyadan tepkisini dile getirirken, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’dan, birliktelik mesajı geldi. Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri ve il başkanlarına üzüm fiyatı çağrısı yapan Eryılmaz, “Yolun başındayken, yanlıştan dönelim. Üzüm üreticisine hak ettiği ve talep ettikleri fiyat konusunda düzenleme yapalım. Bu sizin elinizde” diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kendi web sitesinden açıkladığı 2021 dönemi kuru üzüm alım fiyatına tepkiler giderek büyüyor. TMO tarafından yapılan fiyat açıklamasında, 10 numara bandırma çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 14 TL, 9 numara kuru üzüm fiyatının 13 TL, 8 numara kurum üzüm fiyatının 12,5 TL ve 7 numara kuru üzüm fiyatının ise 12 TL olduğu açıklanmıştı. Geçen yıl 12,5 TL olan kuru üzüm fiyatının bu yıl 13 TL olmasına üretici safında büyük hayal kırıklığına ve muhalefetin ise tepkisine sebep oldu.

‘YANLIŞTAN DÖNELİM’

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a, ‘üreticiler kilogram başına 16,5 liralık fiyat beklentisinde bulundu’ açıklamasını hatırlatan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri ve il başkanlarına üzüm fiyatı çağrısında bulundu. Her yıl törenle açıklanan üzüm alım fiyatlarının bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesinden sessiz sedasız olarak açıklandığını aktaran Eryılmaz, “7 milletvekili Cumhur İttifakı milletvekilinin olduğu ve bir Manisalı Tarım ve Orman Bakanının olduğu Manisa’da, üzüm üreticisine bu fiyatın reva görülmesi, Manisa’ya ve Manisalıya verdikleri değerin göstergesidir. Yıllardır törenlerle fiyat açıklayanlar bu yıl sessizliğe gömülmüştür. Belirledikleri fiyatı üzüm üreticisine açıklayacak kadar yüzü olmayanlar, yarın çiftçinin karşısına nasıl çıkacak. Yolun başındayken, yanlıştan dönelim. Üzüm üreticisine hak ettiği ve talep ettikleri fiyat konusunda düzenleme yapalım. Bu sizin elinizde. Yanlıştan dönelim ki yarın oy istemeye gittiğinizde üzüm üreticinin yüzüne bakacak, yüzünüz olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim