Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2009-2014 döneminde Manisa şehir merkezinde 57 mahallede hiçbir ayrım yapmadan ne hizmeti yaptıysak aynısını ilçelerimizde de yapacağım sözünü vermesiyle çıkılan yolda, 2014-2019 yılları arasında 5 yıl gibi bir süre zarfında; zamandan bağımsız saymakla bitirilemeyecek projeler ve yatırımlar hayata geçirildi. Turgutlu’nun büyük acılar yaşadığı ilçe girişi Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı ile artık yeni hedeflere ulaşmanın önünü açtı. Dur geç köprüleri tarih oldu, çift yönlü trafik akışının sağlandığı kenarlarında da yaya geçitleri olan köprüler ilçeye kazandırıldı. Geleceğimizin mirası olan çocuklarımız için açılan MABEM, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, ihtiyaç sahiplerine yönelik duyarlı bir proje olan Gıda Bankası, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan destekler, ebedi istirahatgahlardaki bakım ve onarım çalışmaları, ulaşımda dönüşüm ile yenilenen modern araçlar, Çok Amaçlı Etkinlik Salonları, üreticilere yönelik tarımsal destekler,  restorasyon çalışmaları, kapalı otopark ve pazaryeri, rekreasyon çalışmaları, ilçeden belki de dünyaya açılacak sporcuların yetişeceği spor salonu ve kapalı yüzme havuzu projesi, yol medeniyettir düşüncesinden hareketle yapılan asfalt ve kilit parke taşı işlerine kadar önemli ve bir o kadar gerekli olan yatırımlar, Turgutlu’ya kazandırıldı. Birçok belediyenin el atmak istemediği Atıksu Arıtma Tesislerinin işletmeye alınması, vatandaşımız görmüyor nasılsa hiç dokunmayalım diye çağın gerisinde bırakılan içme suyu, kanalizasyon altyapıları ve yağmursuyu hatları da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün döneminde Turgutlu’ya kazandırıldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN TURGUTLU HİZMETLERİNE ŞÖYLE BİR GÖZ ATALIM

-Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı

-İlçe genelinde 130 kilometrelik asfalt atıldı, 345 bin metrekare kilit parke taşı döşendi.

-Kapalı Otopark ve Pazaryeri

-Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı

-Urganlı, Avşar, Dalbahçe, Akköy, Musalar, Karaköy, Baktırlı, Kaynak ve Çepnidere mahallelerinde toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında modern araçların hizmete alınması

-Çıkrıkçı, Çatalköprü, Urganlı, İzzettin dur geç köprülerinin yenilenmesi

-Nurgül Fidan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu

-Eski Belediye Binası Restorasyonu

-Katı Atık Transfer İstasyonu

-Urganlı, Selvilitepe, Kabaçınar İtfaiye Noktaları

-Akçapınar, Avşar, İzzettin Çok Amaçlı Etkinlik Salonları

-Turgutlu Gasilhanesi

-Eski Manisa Yolu, Cevdet Öktem Caddesi, Akçakmak Yolu, 7 Eylül Caddesi, Piyaleoğlu Caddesi, Fatih Caddesi, Şehit Oğuz Erbay Caddesi, Şehitler Yolu gibi Turgutlu’nun önemli caddelerinin prestij projeler kapsamında yenilenmesi

-Ergenekon, Selvilitepe, Öğretmenevi Arkası Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri

-Gıda Bankası ve MABEM hizmet binası

-Fidan dağıtımları, ana arı dağıtımları, zeytin fidanı ve kasası dağıtımı, seracılık desteği, bağ tahmin ve erken uyarı sistemleri ile tarımsal üretime verilen destekler

-Evde bakım hizmetleri, ilaçlama hizmetleri, sosyal hizmetler ve engellilere yönelik yapılan hizmetler, mezarlık hizmetleri

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETLERİNE BİR BAKALIM

- Modern Atıksu Arıtma Tesisi

- Irlamaz, Akçapınar, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Ören ve Yunusdere Mahallelerimizin 62 Kilometre İçme Suyu ve Kanalizasyon hattı yapıldı.

- Muhtelif mahallelerde 55 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışması yapıldı.

- Alankuyu, Akçakmak, Piyaleoğlu, Yedi Eylül, Şehitler, Cumhuriyet, Şehit Oğuz Erbay ve Cevdet Öktem Caddeleri ile 2. Çam Sokak ve Muhtelif Sokaklara 22 Kilometre İçme Suyu Hattı döşemesi tamamlandı.

- Mimar Sinan Caddesi'ne 3 kilometrelik kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapımı tamamlandı.

- Aşağı Bozkır, Avşar, Çatalköprü, Çepnidere, Dağyeniköy,  Dalbahçe, Ergenekon, Hacıisalar, Irlamaz, İzzettin, Kurudere, Kabaçınar, Yeniköy, Selvilitepe ve Şehitler Mahallesi İki Okul Arası Mevkii’ne dere ıslah ve korkuluk imalatı gerçekleştirildi.

- Köprülü Kavşak içinde kalan ana içme suyu isale hatlarının yenilenmesi ve deplase işi yapıldı.

- Çepnibektaş Mahallesi'ne 6 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı inşaatı ile 19 bin metrekare kilitparke taş döşemesi yapıldı.

-20 adet içme suyu sondajı kazandırıldı. (Mahalleler: Avşar, Bozkır, Çampınar, Çepnibektaş, Çatalköprü, Dalbahçe, Güney, Karaköy, Osmancık, Yayla, Yakuplar ve Merkez Mahalleler)

- Muhtelif mahallelerde motopomp ve dalgıç pompaların yenilenmesi ile jeneratör ve ışık kulesi temini yapıldı.

-13 içme suyu deposunun yenilenmesini sağladık. (Mahalleler: Akçapınar, Akköy, Avşar, Ayvacık, Çatalköprü, Dağyeniköy, Dalbahçe, Derbent, Güney, Hacıisalar, İzzettin, Kayrak ve Yukarıbozkır Mahalleleri)

-27 adet içme suyu deposu ve 30 adet terfi binasının bakım onarımı (Mahalleler: Aşağıbozkır, Baktırlı, Çepnidere, Çıkrıkçı, Ergenekon, Gökçealan, Gökgedik, Irlamaz, Kabaçınar, Karaköy, Karaoluk, Kurudere ve İğneci Mevkii, Kuşlar, Musacalı, Musalar Yeniköy, Osmancık, Ören, Sarıbey, Selvitepe, Sinirli, Sivrice, Temrek, Urganlı, Yarıntı, Yunusdere ve Çayıralan Mevkii ile Yayla Mahalleleri)

-18 kilometreyi bulan dere temizlikleri yapıldı. Projesi devam eden ve hazır halde bekletilen birçok yeni yatırım ve hizmetlerde önümüzdeki dönemde Turgutlu ilçesine kazandırılacak.

“PROJELERİMİZ HAZIR, BİZ HAZIRIZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’ya bugüne kadar kazandırdıkları hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Turgutlu halkımızın sağlığı, mutluluğu ve refahı için göreve geldiğimiz günden beri; tek tek sayacak olursak belki de yüzlerce projemizi hayata geçirdik. Bu süre zarfında kamu kaynaklarını doğru kullanarak, hedefimize adım adım yürüdük. Zahmetli ve zor süreçlerden geçen yatırımlarımız oldu. Fakat bu yatırımlar tamamlandığında vatandaşlarımız gerek sosyal medya hesaplarımızdan gerekse telefonla ulaşarak teşekkürlerini ve hayır dualarını tarafımıza iletti. Biz de bu teveccühlerden güç alarak, ilk günkü azim ve heyecanımızla yeni projelerimizi Turgutlu’ya kazandırmak istiyoruz. Hayırlı olsun, vatandaşlarımız güle güle kullansınlar” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim