ÖZEL HABER: EMRE HALİL ESENKAYA

Yarhasanlar Mahallesi’nde bulunan pazar yerinin yıkılıp, yenilenme sürecinin başlamasıyla yaklaşık 2,5 ay kurulamayan Perşembe Pazarı, Mayıs ayı sonu itibariyle Yarhasanlar Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında kurulmaya başlanmıştı. Mahallenin birçok sokağında yer alan pazar tezgahlarının gün sonu bıraktığı pislikler halkı bezdirdi. Şehzadeler Belediyesi’nin temizlediği sokaklar, yeterli temizlik yapılmadığı için apartmanlarda ve dükkanlarda kötü bir kokuya yol açıyor. Yarhasanlar Mahallesi’nde oturan vatandaşlar ve esnaflar temizliğin yetersizliğinden şikayetçi.

Perşembe Pazarı bir türlü mutlu sona ulaşamadı. Yarhasanlar Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında kurulan pazarda, gün sonu cadde ve sokaklara bırakılan çöpler, artıklar ve pislikler mide bulandırıyor. Yarhasanlar Mahallesi sakinleri, Şehzadeler Belediyesi’nin pazar toplanmasının sonrasında yaptığı temizliği yeterli bulmuyor.

ESNAF SOKAĞI KENDİSİ TEMİZLİYOR

Yarhasanlar Mahallesi’nde balık tezgahların kurulduğu sokakta bir kafede çalışan Kamil Çevik, halkın duyarsızlığından ve temizliğin üstün kötü yapılmasından dolayı şikayetlerini dile getirdi. Her akşam Pazar kalktığından itibaren sokağı yüzey temizleyicisi ve deterjanla temizlediğini aktaran Çevik: “Ben bu sokağı kendim yüzey temizleyicisi ve deterjanla temizliyordum ama artık bıraktım. Sokaktan biri ben temizlik yapıyorum diye zabıtaya şikayet etmiş ve sonrasında zabıtayla tartıştık. Ben de nasıl yapıyorlarsa yapsınlar dedim. Buranın sıkıntısı sadece belediyeyle alakalı değil, insanlar da çok pis. Belediye burayı yıkıyor ama yarım bırakıyor. Burada balık tezgahları kurulduğu için sinek ilacıyla da temizlemeleri gerekiyor. Toplumda kimse işini dört dörtlük yapmıyor. Burada yaşayan insanlara temizlik olmadan arabalarını park etmeyin diyoruz ama dinlemiyorlar. Arabalar park edilince de temizlik yapılması zorlaşıyor” ifadelerini kullandı.

PAZARCILARIN TOPLANMA SAATİ BELLİ DEĞİL

Pazarcıların belli bir toplanma saatinin olmamasından yakınan Çevik: “Bir de pazarcıların toplanmaları için bir saat vermemişler. Ne geliş saatleri belli, ne gidiş saatleri belli. Şehzadeler Belediyesi, pazar 8’de bitiyorsa, 8’den 9’a kadar toplanmaları için vakit versinler. Şu an en büyük sorun halkın duyarsızlığı ve belediyenin yeterli temizliği yapmaması” diye konuştu.

‘BÖYLE TEMİZLİK YAPILACAKSA HİÇ YAPILMASIN’

Yarhasanlar Mahallesi’ndeki bir kasap çalışanı: “Pazarcılar burada çok fazla çöp ve pislik bırakıyor. Temizliği erken bitiremiyorlarsa da güzel yapsınlar. Bu şekilde temizlik yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. Pazarcılar, biberleri, domatesleri ağaçların kenarına atıyor. Bu da çok büyük bir kokuya yol açıyor” dedi.

Yarhasanlar Mahallesi’nde oturan yurttaşlar, Karaköy’de de pazar kurulduğunu ve temizliğin bu kadar geçe bırakılmayarak böyle kötü kokular oluşmadığını belirtti. Şehzadeler Belediyesi’nin pazarın yarattığı pislik ve kötü kokulara nasıl önlem alacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim