Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı. Böyle olunca evlerinde kalanlar bir şeyler yapmaya başladı. Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini 37 yıl sürdürdükten sonra görevi Ali Filizkan’a devreden, 50 yıldır çalışma hayatı içinde olan onursal başkan Ertuğrul Aytaç (71), 18 Mart’tan beri sokağa çıkmıyor. Ertuğrul Aytaç bu süreçte Kitapsaray karşısında bulunan evinin terasında hazırladığı Türk bayraklı ve Atatürk posterli köşesinde her sabah önce gazetelerini okuyor, çalışma programını ayarlıyor ve sporunu yapıyor.

Ertuğrul Aytaç, “Bizde 65 yaş grubuna takıldığımız için 50 yıldır çalışma hayatını sürdüren biri olarak ben yasaklar 22 Mart’ta başladı ama 18 Mart’tan önce evime girdim. Daha doğrusu bu koronavirüsü ciddiye almayanlardan birisiydim. Ama oğlum Gökmen ısrarla Gökhan ile birlikte baba sakın çıkma bu hastalık hele sizin için çok tehlikeli demesi üzerine 18 Mart’tan beri evden dışarı çıkmıyorum. Eşimle birlikte evde oturuyoruz. Sabahları gazetelerimi getiriyorlar. Allaha çok şükür devletimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızı arayıp soruyor. Bilhassa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, başkan yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir. Bunlar haftanın belirli günleri arayıp bir ihtiyacım olup olmadığını soruyor. Oğlum Gökmen zaten ile görüşüyorum, ihtiyaçlarımı gideriyor. Allah çok şükür bu konuda bir sıkıntımız yok. Ama 18 Mart’tan beri evdeyiz. Bu hafta biraz daha umutlanmıştık ama Sayın Cumhurbaşkanımızda haklı bayram sonrasına kadar dişimizi sıkalım dedi. Bu kadar sıktık, biraz daha sıkmaya devam edeceğiz. İşte Kitapsaray’ın karşısında benim evim. Terasta bir köşe yaptım. Türk bayraklı ve Atatürk posterli köşemde çalışma ofisi ve gazetelerimi okumak için. Onları okuyorum, günlük çalışma tempomu sürdürüyorum” dedi.

Türkiye’nin salgınla mücadelede örnek olduğunu belirten Aytaç, “İnşallah bu koronavirüsten sonra milletimiz yeni bir dünyada yeni ufuklara göre hareket eder. İnsanlar birbirlerini sevmesini, saymasını öğrenmesini özen gösterir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çifte bayram yaşarız. Daha iyi günler bizim için olacak. ama şunu gösterdi ki dünyada bütün devletler sapır sapır dökülürken, devletimiz salgınla başarılı bir şekilde mücadele ediyor. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere ekibi salgının bitmesi için mücadele ediyor. aydın kesiminin en iyi sağlık hizmetinin Norveç ve İsveç’te olduğunu söylediği yerde ölüme terk edilen Türk vatandaşların devletimizin özel uçakla alıp gelmesi beni çok mutlu etti ve duygulandırdı. Allah bugünlerimizi aratmasın. Bugünlerde geçer ama sokağa çıkma yasağında 65 yaş üstüne biraz esneklik getirilirse en azından bir spor yapmak, yürüyüş yapmak için iyi olur. Bu da olmasa da devletimizin aldığı karara saygı içinde bu süreci götüreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim