AYDIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Aydın'daki emniyet yapılanmasına yönelik 11'i tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görüldü.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Salonu'ndaki duruşmaya, bazı tutuksuz ve tutuklu sanıklar ile avukatlar ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuklu sanık eski polis memuru Ahmet Cuma, 18 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "18 ay değil 18 saat içeride yatacak kadar suç işlemedim. Çocuğumun okul taksitlerini ödemek için Bank Asya'ya para yatırdım. Tüm bunları bilseydim ne çocuğumu onların okuluna gönderir ne de o bankaya para yatırırdım." dedi.

İddia makamı tutuklu sanık Özcan Özkan'a, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan E.Ü'nün, kendisiyle, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesine gittiklerini, kapıda verilen özel bir kodla içeri girdikleri yönündeki itiraflarını sordu.

Bunun üzerine Özkan, "E.Ü. diye birini tanımıyorum. Pensilvanya'ya gitmedim ve hiçbir şekilde özel kod kullanmadım." şeklinde cevap verdi.

Duruşma savcısı, tutuklu sanıklar Turgut Geleken ve İlyas Karpınar'a da "Garson kod adlı gizli tanığın beyanlarına göre siz sadakati en yüksek olarak nitelendirilen 'A4 grubu' içerisinde yer alıyorsunuz. Bu konuda ne diyeceksiniz?" diye sordu.

Söz verilen tutuklu sanık Geleken, "Gizli tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Benim A4 grubu içinde yer aldığım iddiaları asılsızdır." yanıtını verdi.

Tutuklu sanık Karpınar da fişleme yapıldığını ileri sürerek gizli tanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Nisan'a erteledi.

Kaynak: aa