Erdoğan, önümüzdeki 1-2-3 Mayıs da dahil olmak üzere bayrma kadar hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulamasına devam edileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar bugün koronavirüs salgının gidişatı konusunda toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi. Erdoğan bakkal ve marketlerin yine saat 9:00 ile 14:00 arasında açık kalacağını açıkladı.

İşte Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları:

Geçtiğimiz hafta Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere şahsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum. Kabinemiz gerçekten bu fedakarlığınızı unutmayacaktır.

İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o denli etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında, insanların bir arada bulunduğu yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur.

Hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırılmasının bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Üç gün süreyle bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız.

1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs gece 00.00’a kadar olan sınırlandırmaya vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Cuma günü marketlerimiz yine 14.00’e kadar açık olacak.

Editör: TE Bilişim