CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban iftar yemeği öncesi yaptı konuşmada, vatan uğruna eşini, çocuğunu, kardeşini ve eşini şehit veren ailelerin her zaman yanında olduklarının belirterek şu ifadelere yer verdi: “Şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Bu borcumuzu, ancak, birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemeye çalışabiliriz. Ülkemizin birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlık sonucu şehit veya gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu millet daima hatırlayacak ve her zaman minnetle anacaktır. Millet olarak şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını daima şükranla bir kez daha anıyoruz. CHP olarak geçmişte olduğu gibi şimdi de ve gelecekte de her zaman şehit ile gazilerimizin yanındayız.”

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise yaptığı konuşmada ise şu cümlelere yer verdi: “Şehit ve gazi ailelerimizle bir arada olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Çünkü sizler bizim ve toplum için çok kıymetlisiniz. Çünkü sizler vatanımızın birliği, bütünlüğü için seve seve canını veya vücudundan bir parçasını veren şehitlerimizin, gazilerimizin yakınlarısınız. Toplum olarak ne yapsak sizlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise, “Gazilik de şehitlik kadar önemli bir mertebedir. Çünkü sizler, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek içim üstün cesaret, fedakarlık ve kahramanlıklar gösterdiniz. Vatanımız için canlarınızı ortaya koydunuz. Bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık da söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet, size minnet ve şükran borçludur. Bizde parti olarak her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerle gurur ve onur duyuyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatan için canını vermiş şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için dualar edildi. İftar yemeğinden sonra CHP’li Balaban ve ilçe başkanları şehit ve gazi ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları dinledi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim