Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Manisa’nın genelinde çöp sorununun çözümü, Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerinde uygulanan yüzde 40 indirim ve 12 ay taksit kampanyası ve Alaşehir’de mevsimlik tarım işçileri konaklama alanıyla ilgili gelişmeler yaşandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündem maddeleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesine araç bağışı ile ilgili maddenin görüşüldüğü esnada Başkan Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım’a konu hakkında meclis üyelerini bilgilendirmesi için söz verdi. İl genelinde çöp sorununun çözümü için yavaş yavaş son aşamaya geldiklerini anlatan Yıldırım, “17 ilçemizde çöp sorununu çözmek için son aşamaya geldik. Trenle çöp taşıma işlemine de başlayacağız. Bu kapsamda 21 tane TIR alıyoruz, 21 dorse, 30 tane de konteyner alıyoruz. Bunlardan 20 TIR’ı aldık” dedi.

Yapılan yatırımın DMO kanalıyla gerçekleştiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, yatırım karşılığında ilgili firmanın 1 adet TIR bağışının oylandığını ifade etti. Madde, oybirliğiyle kabul edildi.

ALAŞEHİR’DE MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Alaşehir Belediyesi tarafından mevsimlik tarım işçileri için yapılması planlanan konaklama alanına Manisa Büyükşehir Belediyesinin desteği de, yine oybirliğiyle kabul edildi. Konu ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Mülkiyeti belediyemize ait Yeşilyurt Mahallesi’nde parsel ile hemen yanında Alaşehir Belediyesine ait bir parsel var. Alaşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun tarım işçilerinin konaklaması için yer yapma talebi üzerine bu parseli 5 yıllığına Alaşehir Belediyemize bedelsiz tahsis ediyoruz” dedi. Maddenin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Cengiz Ergün, alınan kararın tarım işçileri için hayırlı olmasını diledi.

BÖLGESEL ISITMA SİSTEMİ ABONELERİNE YÜZDE 40 İNDİRİM

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Maan’ın Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili önergesi de, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Önerge üzerine bölgesel ısıtma sistemleri hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Abone olmak için bekleyen yaklaşık 3 bin abonemiz var. Bu bekleyen abonelerimiz için yüzde 40 indirime gittik ve bir kampanya başlattık. Ayrıca daha önce meclisimizin aldığı karar doğrultusunda 12 taksitle ödenebiliyor. Yani 12 taksit artı yüzde 40 indirim imkanı abonelere sunuluyor” dedi. Tüm maddelerin oylanmasının ardından 10 Kasım Salı günü, saat 18.00’de toplanmak üzere, birleşime son verildi.

Editör: TE Bilişim