Eksik, tutarsız ya da yanlış fiyat bilgilerinin önüne geçmek amacıyla yapılan denetime vatandaşlar tam not verdi.

Yanıltıcı fiyat etiketleriyle vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması amacıyla pazaryerlerinde denetimlerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, bu kez Alaybey ve Laleli pazaryerinde denetimde bulundu. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ersoy Vitaş’ın da katıldığı denetim pazaryerlerinde tezgahlar tek tek kontrol edilerek, fiyat etiketlerinde ‘yarım kilo’ ibaresinin kullanılmaması gerektiği belirtildi. 

FİYAT KARMAŞASI YARATIYOR

Yapılan denetimlerde vatandaşlar “yarım kilo” etiketinin karmaşa yarattığını belirterek, uygulamaya destek verdi.

FİYAT KARMAŞASI YARATIYOR

Yapılan denetimlerde vatandaşlar “yarım kilo” etiketinin karmaşa yarattığını belirterek, uygulamaya şu sözlerle destek verdi:

Münevver Aydoğan: Alışveriş yapıyorum. Bakıyorum çok az. Neden diye sorduğumda yarım kilo fiyatı diyorlar. Bilseydim almazdım. Bu denetim iyi olmuş.

Erol Küçük: Çok güzel uygulama. Bir kilo etiket yazıyorsa oradan alırım. Yarım kilo almak istersem söylerim. Ne alacağımı bilirim.

Fulya Küçük: Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Teşekkür ederim.

Nergiz Fidel: Yarım kilo yazıyorlar, bir kilo sanıyorsun. Yarım kilo olarak yazılmasın. Hiç güzel bir şey değil.

Pazarcı Esnafı da Destek Verdi

Denetimler sırasında bazı pazar esnafının fiyat etiketinde kurallara uymadığı gözlemlenirken kurallara uyan esnaflar da “yarım kilo” etiketlerinin doğru olmadığını dile getirdi.

Sabri Hafızoğlu: Yarım kilo uygulamasının ilk günden beri yanlış olduğunu yanlış olduğunu gözlemliyoruz.

Hüseyin Gülmak: Yarım kilo ve kilo etiketinin bir arada olması iyi. İnsanlar rahatlıkla fiyatı anlayabiliyor. Kimi esnafımız etikete sadece yarım kilo yazıyor. Bu yaptığımız etiket daha iyi.

Necati Çiçek: Aksi hali yanlış. Vatandaşlar  güzel bir alışveriş yapsın.

Abbas Kart: Yarım kilo yazmanın bir anlamı yok. Herkes dikkat etmiyor. Kesin yasak olmasını istiyorum. Ben de pazarcı esnafıyım.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay da, vatandaşların ve esnafın zarar görmemesini sağlayacak şekilde bu sorunun çözümü için çaba göstereceklerini belirtti. Bulgay, “Bunları sorun olarak biz de görüyoruz. Çözümü de inşallah hep beraber bulacağız” dedi.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Eksik, tutarsız fiyat bilgilerinin önüne geçmek amacıyla, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla il genelinde denetimlere devam edeceklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ersoy Vitaş, “Bu anlamda Alaybey ve Laleli pazaryerinde ekiplerimizle denetimde bulunduk. Uyarılarımıza uymayan pazarcı esnafımıza cezai işlem uyguladık. Yaptığımız denetimler halkımız tarafından takdir alırken, fiyat etiketinde kurallara uyan esnafımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞRU ETİKET NASIL OLMALI?

Doğru etiketin nasıl olması gerektiğini de belirten Vitaş, “Fiyat etiketi görünür bir şekilde,  1 kilo belirtecek şekilde olmalı. Yarım kilo ve 1 kilo etikette birlikte yazılabilir. Ancak, tek başına yarım kilo fiyatı yazılarak fiyat karmaşası oluşturulmamalı” ifadelerinde bulundu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim