Manisa Valisi Ahmet Deniz başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Manisa’da yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili ilgili müdürlükler Vali Deniz’e bilgi verdi. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü adına da Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Eşlik katıldı.

Sunum eşliğinde projelerin son durumlarını aktaran Eşlik, uzun zamandır tamamlanamayan Manisa Turgutlu yolu ile ilgili de bilgi verdi. İlk olarak genel bilgiler veren Eşlik, “Manisa il sınırları içerisinde devlet yolu olarak 584 kilometre, il yolu olarak 467 kilometre 75 kilometre de otoyol olmak üzere bin 126 kilometre yol ağına sahibiz. Bu yolların toplam 542 kilometresi bölünmüş yol durumunda. 17 devam eden projemiz, 4 de başlanmamış projemiz var. Başlanmayan projelerde çalışmalarımız proje çalışması şeklinde devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli açıldı ve hizmete girdi. 2018 Haziran’ında Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete açılmıştı. Tünele harcanan rakamın 25 milyon TL’si Manisa ili dahilindedir.” dedi.

TURGUTLU YOLUNDA DEVİR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir Turgutlu ayrımı ve Manisa yoluyla ilgili de konuşan Eşlik şöyle dedi:

“Yol 25.9 kilometre uzunluğunda ve önceki yıllarda statik kaplamaları yapıldı. BSK (bitümlü sıcak karışım) yapılmak üzere 2017 yılında ihale edildi ancak aynı yıl içerisinde iş feshedildi ve tekrar ihaleye çıkıldı. Son çıkan devir tasfiye kararnamesi sonucu şu anda devir çalışmaları devam ediyor. İşlemin sonuçlanmasını bekliyoruz. Sonuçlanır sonuçlanmaz da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz bu yıl içerisinde başlamak. Yeterli ödenek ayrıldı.”

Eşlik daha sonra yapımı devam eden diğer projelerle ilgili bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim