Tüm dünya ülkelerini tehdit eden kuraklık ve temiz su temin etme sorununa dikkat çekmek için bir kitap çalışması başlatan Manisa Birlik Genel Başkanı ve Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, su kaynaklarının doğru kullanılmasına ilişkin yetkililere çağrı yaptı.

“EN BÜYÜK GÖREV DEVLETE VE BELEDİYELERE DÜŞÜYOR”

Başkan Mustafa Pala, “Su en küçük organizmalardan devasa boyutlardakilere kadar bütün canlıların doğal olarak da insanların yaşam kaynağıdır. Suyun miktarı azalmıyor ama bir taraftan kullanılmayacak biçimde kirlenirken diğer yandan suya ulaşım giderek zorlaşıyor. Gözümüzün önünde akıp gidenin değerli bir yaşam kaynağı olduğunu anlamamız gereken günleri yaşıyoruz. Hepimiz suyu tasarruflu kullanma alışkanlığı edinmek ve gerekli tüm önlemleri almak zorundayız. Aynı suyu iki kere üç kere, defalarca kullanmak zorunda olacağımız günler çok uzak değil. Su konusunda hepimizin yapacağı işler var ancak büyük görev devlete ve belediyelere düşüyor. Belediyelerin atık suları arıtıp tarımsal sulamada kullanılacak, hatta içilecek kaliteye getirmek konusunda hızla ciddi yatırımlar yapması kaçınılmaz, ötelenmez bir görev durumuna geliyor” dedi.

“SU, HEMEN ÖNLEM ALINMASI GEREKEN ACİL BİR SORUN”

Başkan Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ülkemizin su kaynakları hızla kirleniyor ve azalıyor. Kuraklık yaşandığında barajlara yeterli su birikmediğinde ya da sulak alanlar koruma altına alınmayıp kirletildiğinde suyun önemini anlıyor ancak geç kalmakta olduğumuzu da o zaman fark etmiş oluyoruz. Nüfusun hızla artıyor olması, ormanların yok edilmesi ve hızlı sanayileşme, su kıtlığını sadece kuraklığa bağlı bir sorun olmaktan çıkardı. Şimdi yeterince algılanıp önemsenmese de, su insanlığın önde gelen ve hemen önlem alınması gereken sorunudur. Tüm bunlara dikkat çekmek amacıyla yaptığım araştırmaları, çalışmaları ve yazıları bulabileceğiniz bir kitap hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim