Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gölmarmara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, Gölmarmara’nın kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Gölmarmara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta emrini verdiği büyük taarruz, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanmıştır. Bunun ardından hızla İzmir’e hareket eden kahraman Türk ordusu, 6 Eylül’de Gölmarmara’ya gelerek, işgal altındaki toprakları düşmandan temizlemiştir. Bugün Gölmarmara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken, aynı zamanda kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığını en iyi şekilde anlamalı ve gelecek nesillere de en doğru şekilde aktarmalıyız. Bu duygularla Gölmarmara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutluyor, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman atalarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

AHMETLİ’NİN KURTULUŞUNU DA KUTLADI

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, Ahmetli’nin kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan Büyük Taarruz’un ardından düşmanı yurdumuzdan temizlemek için harekete geçen şanlı ordumuz, 6 Eylül 1922'de Ahmetli'mize varmış ve ilçemizi düşman işgalinden kurtarmıştır. 6 Eylül, Ahmetli’miz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu önemli tarih, ilçemizi bağımsızlığa ve özgürlüğüne kavuşturan kahraman atalarımızın unutulmaz zaferi ve milletimizin esaretten kurtuluşunun müjdecisi olmuştur. Bu vesileyle güzel Ahmetli'mizi ve Anadolu'yu bizlere ebedi yurt haline getiren ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

AKHİSAR’IN KURTULUŞU KUTLU OLSUN

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, Akhisar’ın kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutluyor olmanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. 30 Ağustos 1922’de büyük zaferin ilan edilmesiyle birlikte kahraman Türk ordusu hızla batıya doğru hareket etmiş ve işgalcilerden kutsal vatan toprağımızı temizlemiştir. 5 Eylül 1922 tarihinde Bakır’lı Saçlı Efe ve 5. Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Altay Paşa’ya bağlı birliklerin Akhisar’a gelmesinin ardından işgalci Yunan askerinin 6 Eylül sabahı şehri terk etmesi ile Akhisar’ımızın kurtuluşu ilan edildi. Bu vesileyle Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurutuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: TE Bilişim