Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ile kurulun diğer üyeleri katıldı.

 Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Deniz, toplantının Türkiye’nin her yerinde eş zamanlı olarak icra edildiğini belirterek, uyuşturucuyla mücadelede son yıllarda çok ciddi bir kararlılık olduğunu ve önemli mesafe alındığını söyledi. Devletin bütün birimleriyle terörle mücadele ile aynı derecede uyuşturucuyla mücadele ettiğini ifade eden Vali Deniz, olumlu verilerin alınmaya başlandığını, yakalanan madde miktarında ve tutuklananların sayısında çok ciddi derecede artış görüldüğünü bildirdi.

 Mücadelelere rağmen Türkiye’ye batı kaynaklı sentetik girişlerinde ciddi artış ve çeşitlilik olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Son dönemde Yeşilay’ımız çok güzel çalışmalar içerisine girdi. Sağlık Bakanlığımız, Emniyet Birimlerimiz, Jandarmamız, Adliyelerimiz, bizler hep beraber inşallah bunu sonlandıracağız. Türkiye diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman madde kullanım oranı yüksek değil, ancak biz hiç kullanılmasın istiyoruz” dedi.

 VALİ DENİZ, “SİGARAYI SEN DE BIRAK” KAMPANYASININ BUGÜN STARTINI VERİYORUZ”

 Madde kullananların hemen hemen tamamının sigara içtiğine işaret eden Vali Deniz, sigara ile mücadelenin önemine dikkat çekerek Türkiye’de kapalı mekanlarda sigara kullanımının yasak olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye’nin sigarayla mücadelede örnek gösterildiğini hatırlattı. Denetimin sıkı tutulmaması halinde sıkıntı başladığını ifade eden Vali Deniz, “En önemli konu denetimlerde herkese adaletli davranacağız. Denetim ekibimiz girdiği zaman her yere aynı işlemi yapacağız. Her birimiz müfettiş gibi, gördüğümüz anda ‘ALO 184 SABİM’ hattını arayarak ihbarda bulunmalıyız. Sigarayı bırakma polikliniklerinin etkili olması çok güzel. Sigarayı bırakmak için 13 bin 791 kişi müracaat etmiş, 4 bin 697 kişi sigarayı bırakmış, yani 3 kişiden 1’i sigarayı bırakmış. Devletimiz ayrıca ücretsiz ilaç desteği de sağlıyor. El ele, gönül gönüle işin içine girdiğimiz zaman güzel sonuçlar elde ederiz. Bu toplantımız buna bir başlangıç diyelim, hep beraber güzel bir çalışmayla sigarayı bıraktıralım” şeklinde konuştu.

 Vali Ahmet Deniz’in konuşmasının ardından Kurul sekretaryasını yürüten İl Sağlık Müdürlüğünce 2018 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu çalışmalarının sunumu yapıldı.

 Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun da Türkiye Yeşilay Cemiyetinin 2019-2020 Hedeflerini ve Faaliyetlerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi.

 Toplantı görüş, öneri ve alınan kararlar ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim