Haber: Burhan AKDEMİR

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, muhalefetin erken seçim söylentilerinin aksine böyle bir beklentilerinin olmadığını açıkladı. Gazetemizi ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Hızlı seçimin haziran 2023’te olacağını ifade etti. Yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye’ye has bir durum olmadığına da dikkat çeken Hızlı, muhalefetin bu konudaki kaos çabalarının yersiz olduğunu dile getirdi. 

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, beraberindeki heyetle birlikte gazetemiz Manisa Olay ve internet haber sitemiz www.manisakulishaber.com’a ziyarette bulundu. Başkan Hızlı’ya ziyaretinde il yöneticileri Saadet Şeranoğlu, Ahmet Pekcan, Ömer İşçi ve Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Cemal Alat eşlik etti.

AK Parti heyetini Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz, Yazı İşleri Müdürü Esra Kale, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Başyazarımız Ertuğrul Aytaç karşıladı.

Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, erken seçim konusunda bir beklentilerinin olmadığını dile getirdi. Başkan Hızlı, seçimin 2023 yılı haziranında olacağını kaydetti. Ekonomik verilere ilişkin de konuşan Başkan Hızlı, gerek pandemi gerekse değişen dünya şartları nedeniyle ekonomide dünya genelinde yaşanan bir sıkıntı olduğunu, problemin sadece Türkiye’ye has olmadığını ifade etti. Başkan Hızlı, muhalefetin bunu kullandığını da sözlerine ekledi.

2023 yılının Türkiye için çok önemli bir yıl olacağına vurgu yapan Başkan Hızlı şöyle konuştu: “Her 100 yılda bir ülkeler arası anlaşmalar tekrar masaya getirilir ve üzerinde görüşmeler yapılır. Dış ülkeler de Türkiye’nin masaya eli güçlü oturmaması için çalışıyor. Muhalefet de bu anlamda durumdan nemalanmaya çalışıyor. Bu şekilde devam ederlerse bu tarihi hesabı veremezler.”

Tüm bu gelişmeler ışığında 2022 yılının sıcak geçeceğine işaret eden Başkan Hızlı, “2023 seçimleri bizim için kolay geçecek dediğimizde eleştiri aldık. Bu sözümüzün arkasındayız. Seçime kadar öyle sıkı çalışacağız ki seçim günü her şey bizim için çok daha kolay olacak. Bugün tartışılan birçok mesele de 2023 yılından sonra tartışılmayacak. Genel anlamda Türkiye’nin makro dengeleri çok iyi. Türkiye görece olarak yükselen bir değere sahip. Elbette yükselirken bazı türbülanslar yaşanacaktır. Bunlar normal. Yapılan atılımlar, yeraltı kaynaklarının çıkarılması, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve bunların geri dönüşleri bizim için çok değerli olacak. 2023’e varıncaya kadar zorluklardan geçeceğiz ancak sonrası bizim için çok daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Hızlı, yerel gazetelerin önemine de dikkat çekerek Manisa Olay Gazetesi’nin güzel işlere imza attığını ve ilgiyle takip edildiğini sözlerine ekledi.

Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz da yerel basının büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek iktidardan bu konuda gerekli adımları atmasını ve yerel gazetelerin desteklenmesini beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim