Düzenlenen yürüyüşe CHP’li milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları, ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı.

Yürüyüşle ilgili Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

“Manisa'mızın doğasını, havasını ve tarımsal zenginliğini tehlikeye sokan Jeotermallere karşı Ahmetli Ziraat Oda Başkanlığınca düzenlenen tepki yürüyüşündeyiz...

Gediz ovasının kalbine saplanmak istenen topraklarımızı, tarımı, havamızı, suyumuzu kirleten JES'lere karşı halkımızla birlikte mücadeleye kararlıyız.”

AHMETLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇAĞRI YAPMIŞTI

Manisa’nın en küçük ilçelerinden bir olan Ahmetli’de Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, ilçe sınırları içerisinde açılan jeotermal kuyuların, ilçe tarımının sonunu getireceğine dikkat çekti. Manisa’nın Alaşehir ve Salihli ilçelerinin ardından kendi ilçelerinde de kuyuların açıldığını ve bunların sayısının yaklaşık 120 civarında olduğunu söyleyen Başkan Ünsal, önümüzdeki Cuma günü bu konuya dikkat çekmek amacıyla bir toplantı organize ettiklerini açıkladı.

11 Haziran Cuma günü ilçe ziraat odası başkanlığı binasında toplanacaklarını ifade eden Ünsal, toplantıya CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran gibi isimlerin de katılacağını ve bilgilendirme yapacağını dile getirdi.

Manisalı tüm siyasilere, STK’lara, çiftçilere ve ilgililere çağrıda bulunan Ünsal, “Manisa’mızın ve çevre illerin milletvekillerinin haklı davamızda bizi yalnız bırakmayacaklarını umuyoruz. Dahası Ahmetli Belediye Başkanımızın aramızda olmasını umuyoruz. Nedeni ise belediye başkanımız hem büyük bir zeytin üreticisi aynı zamanda zeytin işletmecisi olması. Bu konu kendisini de yakından ilgilendiriyor. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı da bu toplantıya bekliyoruz, kendisinin Ahmetli’de arazileri var. Eğer jeotermal felaketinin önüne geçemezsek, Jeotermalle birlikte Ahmetli’de tarıma rahmet okuruz. Pılımızı pırtımızı toplar daha önce İzmir’e giden ilçe halkı gibi biz de İzmir’e göç ederiz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu arada Manisa’mızın tüm ilçe ziraat odalarını da bu davet etmiş olayım.” dedi.

Ahmetli’ye jeotermal zehrinin yaklaşmakta olduğunu vurgulayan Ünsal, “Bu olay sadece Adnan Ünsal’ın olayı değildir. Duyarlı olmamız lazım. Sadece jeotermal değil dahası da var. Kurak bir yıl geçiriyoruz, zaten bilim adamlarının da söylediği gibi kurak yıllara aşılacağımız günler bizi bekliyor. Gediz’in, Marmara Gölü’nün ve Demirköprü Barajı’nın durumu belli. Ama bizim bir alternatifimiz var ve kullanamıyoruz. 50 yıla yakındır bir Ahmetli Kelebek barajı beklentimiz var. Tabi yılan hikayesine döndürüp döndürüp her yıl bestesini yapıyoruz. Allah razı olsun eski Meclis başkanımız Bülent Arınç’tan. Bülent Bey gidince beklenti içerisinde olduğumuz barajımız da unutuldu.

Biz ise jeotermalden gelecek yüksek gibi gözüken istimlak paralarını bekliyoruz. Zaten havzamızın genişliği 5 kilometre. Ahmetli’mizin 23 mahallesinde başta muhtarları olmak üzere bu mahallelerde ikamet eden çiftçi ve köylülerimiz duyarlı olurlarsa biz büyük bir toplantıyla bu jeotermal belasının üstesinden geliriz. Toplantımız Cuma günü saat 16.00’da odamızın önünde olacak. Tekrar söylüyorum duyarlı olmanızı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük jeotermal işletmelerinin oyunlarına fırsat vermemek için çağrımıza derhal cevap veren aralarında siyasi parti başkanları oda başkanları ve muhtarlarında bulunduğu jeotermalcilere buradan onlara ekmek çıkmayacağını hatırlatmaya çalıştıkDaha bu bir başlangıç biz Ahmetli’yi Aydın yaptırmayacağız biz Ahmetli’yi Alaşehir yaptırmayacağız biz Ahmetli’yi Salihli yaptırmayacağız. Biz o büyük, büyük firmaya da cet raporu aldırmayacağız. Bizim yüzlerce dönüm arazimiz yok. Zaten bizim arazimize 10 adet kuyu kazdın mı bizim buralarda çiftçilik yapmaya ne hacetimiz kaldık ki? 120 civarında kuyu olduğu biliniyor. Biz çocuklarımız ve torunlarımıza kurşun ve kükürt koklatmayacağız.”

Editör: TE Bilişim