Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle sabah saatlerinde gerçekleştirilen resmi kutlama törenin ardından CHP Manisa İl Başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla alternatif kutlama töreni gerçekleştirildi.  Etkinlikte, CHP’nin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi, Manisa Barosu’ndan avukatlar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim İş Sendikası başkanları ve temsilcileri yer aldı. CHP Manisa İl Başkanlığı önünde toplanan gruba CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İl Başkanı Semih Balaban, ilçe başkanları ve CHP’li ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

CHP Manisa İl başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık grup ellerinde Türk Bayrakları ve orkestra eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı. Yürüyüş ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından CHP İl başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum örgütleri anıta çelenklerini sundu.

“ÜZÜLEREK ALTERNATİF ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPTIK’’

Alternatif kutlama törenine katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, her türlü baskılara rağmen toplumun büyük kesiminin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda meydanlara çıkarak kutlamalar yaptığını ifade etti.

CHP Grup başkanvekili Özel yaptığı konuşmada, “Üzülerek bir alternatif çelenk sunma töreni yaptık. Çünkü ülkeyi yönetenler artık ülkeyi yönetmedikleri, ortak değerlere sahip çıkmanın takiyesini bile yapmayı bıraktıkları, hem savruldukları, hem de ülkeyi savurdukları bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bir ülkeyi birada tutan şey şüphesiz onun bağımsızlığını simgeleyen bayrağı ve o bayrağın o bağımsızlığın kazanılmasında önemli kilometre taşları olan önemli günlerdir. 30 Ağustos hem Türkiye Cumhuriyeti için hem dünyadaki bütün mazlum milletler için egemenlere, işgalcilere, emperyalistlere, buyurganlara karşı ezilenlerin ve toprağını, ülkesini savunanların simge günlerinden bir tanesidir. O gündür ki büyük bir zafer, Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanılmış ve o günden sonra bu ülkenin güzel topraklarına emperyalist çizmeleri basmayarak kurtuluş gerçekleşmiştir.’’ dedi.

“SAĞLIMIZI TEHLİKEYE ATARAK KÖTÜ DURUŞ KARŞISINDA BİR DURUŞ SERGİLEDİK’’

CHP Grup Başkanvekili Özel konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki resmi kutlama ve çelenk sunma törenlerinin kısıtlanmasını AKP iktidarının düşüncesindeki kötü niyetleri ortaya çıkarması olarak değerlendirdiğini ifade etti.

CHP’li Özel, “Bugünde ortaklaşmamak, bu ülkenin çimentosundan, harcından ve macunundan vazgeçmektir. Bu ülkeyi farklı siyasi görüşlerden, inançlardan müteşekkir 82 milyonu bir arada tutan ortak değerlerden vazgeçmektir. Bugün bu ülkeyi yönetenler bir pandemi ve salgın hastalığı bahane ederek, Milli Egemenlik Anıtı’na Manisa valiliği dışındaki çelenklerin konulmasına engel olarak aslında kendi akıllarındaki kötü niyeti ifade etmektedirler. Biz bugün bundan vazgeçmeyeceğimizi söyleyerek ve buradaki birlikteliği sağlayarak, beklide sağlıklarımızı tehlikeye atarak bu kötü duruş karşısında bir duruş gösteriyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından CHP’li Özel ve beraberindekiler Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktılar.

ŞEHİTLİĞE GEÇİLDİ

Törene katılanlar, daha sonra Manisa Garnizon Şehitliği’ne kadar yürüdü ve burada şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Editör: TE Bilişim