Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine az bir zaman kaldı... Toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak projeler üzerinde çalışan hükümet, vatandaşları sevindirecek uygulamaları peş peşe açıkladı.

3600 ek gösterge, EYT, sosyal konut projeleri, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından bu sefer de hedef gençler olacak.

ÖTV'SİZ TELEFON VE TABLET ALINABİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir defaya mahsus olmak üzere gençlere ÖTV'siz telefon ve tablet satışı yapılması için talimat verdi.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası bakanlıklar vakit kaybetmeden çalışmaya koyuldu.

TEK ŞART 3 YIL SÜREYLE SATILMAMASI OLACAK

Bu kapsamda gençlere ÖTV'siz telefon ve tablet satışında istenen tek şart, alınan cihazların 3 yıl süreyle satılmaması olacak.

30 BİN LİRALIK TELEFONUN FİYATI 15 BİN LİRAYA İNİYOR

Buna göre, gençler 30 bin liralık bir cep telefonu için ÖTV'den muaf olacak ve fiyatı 30 bin lira olan telefon için 15 bin lira ödeyecek.

Ayrıca ÖTV matrahı 1.500 TL'yi aşmayan cep telefonlarından yüzde 25, 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40, 3 bin liranın üzerindeki telefonlardan alınan ÖTV oranı yüzde 50 olarak uygulanıyor.

"ELİMİZDEN GELEN KOLAYLIĞI GSB VE MALİYE BAKANLIĞI İLE BUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ YAPARIZ"

Öte yandan geçtiğimiz kasım ayında gençlik buluşları kapsamında bir grup genç ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tür şeylerde biz gençliğimizi asla yanlız bırakmayız. Hele hele ilim tahsil etmede gerekli olan araç gereç neyse nasıl ortaöğretimde ilk öğretimde sıraların üzerine kitapları koyduysak aynı şekilde üniversitede de bunu yaparız. Nasıl yurtlarda bütün kılaylıkları getirdiysek tüm tenolojik araç gerek her şeyde elimizden gelen kolaylığı GSB ve Maliye Bakanlığı ile bunların çözümünü yaparız. Biz sizler için varız sizler için bu mücadeleyi sürdürüyoruz" şeklinde cevap verdi.


DOĞALGAZ FATURALARINDA İNDİRİM

Son olarak açıklama da doğalgaz faturalarına olacak.

Karadeniz gazının mart ayında sisteme dahil edilmesiyle birlikte vatandaşların kullandığı gazın 25 metreküplük bölümü ücretsiz verilecek.

Bu kapsamda çalışmalar hızlandırılırken maliyet hesaplamaları sonrası son karar duyurulacak. 

KAYNAK: SABAH

Editör: Onur Yılmaz