Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 6 Eylül'de eski erkek arkadaşı tarafından tabancayla vurulan ve tedavisinin ardından taburcu edilen üniversite öğrencisi kız, evinde fenalaşması sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Zanlı Ö.L.’ye ise ‘ısrarlı takip’ ve ‘tehdit’ suçlarından 2 ayrı ceza davası açıldı. ‘Israrlı takip’ davasından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bugün ‘tehdit’ suçlamasıyla açılan davanın görülmesi bekleniyor.

Öte yandan davayı takip eden CHP heyeti de konuya ilişkin açıklama yaptı. CHP Yunusemre İlçe Başkanı olan ve ailenin gönüllü olarak avukatlığını yapan Yalçın Arcak, “Cani bir erkek tarafından katledilen Hilal Sultan Kırgöz kardeşimizin öldürülmeden önce yapmış olduğu şikayetler sebebiyle Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "ısrarlı takip" ve tehdit suçlarından 2 ayrı ceza dosyası açılmıştı.  Bugün (dün) ısrarlı takip suçunun davası görüldü ve sanık üst hadden 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme salonunda ailemizi yalnız bırakmamak adına İl Kadın Kolları Başkanımız Şadiye Uysal, Yunusemre Kadın Kolları Başkanımız Meral Demir, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanımız Gülay Yeşilok ve kadın kolları yöneticilerimiz hazır bulundu. Yine perşembe günü (bugün) de tehdit dosyasıyla alakalı mahkemeye çıkacağız ve ailemizi yalnız bırakmayacağız. Tasarlayarak kasten öldürme suçundan ise Sayın Savcılığın iddianameyi yazmasını beklemekteyiz. Tüm aşamalarda Kırgöz ailesinin yanında olmaya ve gönüllü avukatlıklarını yapmaya devam edeceğim. Şiddete uğrayan her kadın ve her çocuk için Adalet yerine bulasıya ve İstanbul sözleşmesi tekrar yürürlüğe konulana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Duruşma salonunda Kırgöz ailesini yalnız bırakmayan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise dava sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Erkek şiddetine maruz kalan kadınlarımız için, katledilen kadınlarımızın kanlarını yerde bırakmamak için adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Kadın Kolları genel merkezimizin Yaşam Hak projesi bizler için çok değerli. Bu projeyle, kadınlarımıza her türlü desteği vermek için gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Partimiz iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş İstanbul sözleşmesini tekrar yürürlüğe koymak. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki kararlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Manisa'da şiddet gören kadınlarımızı ve öldürülen kadınlarımızın ailelerini hiç bir surette yalnız bırakmıyoruz. Kadın Kolları Genel Başkanımız Sn. Aylin Nazlıaka'nın da bizlere verdiği destekle birlikte mücadelemizi daha da büyüttük. Kırgöz ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Hilal için Adalet yerini bulacak, buna yürekten inanıyoruz.

OLAY

Üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz, evinin önüne gelen eski erkek arkadaşı Ö.L tarafından zorla hafif ticari araca bindirilmek istenmiş, direnen genç kız şüpheli tarafından darbedilip, başına silah dayanmıştı. Mahalle sakinlerinin müdahalesi üzerine Ö.L. ile vatandaşlar arasında arbede yaşanmış, bu esnada kaçmaya çalışan genç kızı kovalayan ve yanındaki tabancayla sırtından ağır yaralayan Ö.L, yoldan geçen bir kamyonetin kasasına binerek kaçmıştı. Zanlı, olaydan bir gün sonra polis ekiplerince İzmir'in Buca ilçesinde saklandığı bağ evinde yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Ağır yaralanan 21 yaşındaki Hilal Sultan Kırgöz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı. Silahlı saldırıda omuriliği zarar gördüğü için belden aşağısı tutmayan genç kız, tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde fenalaşan Kırgöz, kaldırıldığı Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. AA

LAFÇI HAKKINDA 2 AYRI CEZA DAVASI AÇILDI

Önder Lafçı hakkında Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘ısrarlı takip’ ve ‘tehdit’ suçlarından 2 ayrı ceza davası açıldı.

Dün görülen duruşmada ‘ısrarlı takip’ davasında karar çıktı. Tutuklu sanık Lafçı, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yarın ‘tehdit’ suçlamasıyla açılan davanın görülmesi bekleniyor.

Genç kızın ailesi, Önder Lafçı hakkında savcılık tarafından ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmasını bekliyor.

Editör: Onur Yılmaz