Geçtiğimiz hafta sonu gazetelerimi almak üzere Erdoğan Esentaş'ın Gökoğlu Kuruyemiş Şekerleme Marketine gittim. Birlikte çayımızı içtik. Ülke gündemi üzerine sohbet ettik. Daha sonra oğlum Gökhan’ı gördüm. Telaşlı bir şekilde koşturuyordu. Ne bu telaşın diye sorunca öğrendim ki torun Ertuğrul Manisa FK Futbol okuluna başlıyormuş. Halı saha ayakkabısı arıyormuş o yüzden. Ayakkabı işine halledince birlikte atladık arabaya doğru antrenman sahasına. Kent Park’ın oradaki halı sahaya geldik. Torun Ertuğrul ile birlikte diğer torunum Aras’ta Manisa FK futbol okuluna yazılmıştı. Hemen çimlerin üstüne sandalyelerimizi attık. Pandemi kurallarına dikkate ederek oturduk. Torunlarımın futbol topu ile becerilerini izledim. O sırada Manisa FK Altyapı Sorumlusu Özcan Nalbantlar yanımıza geldi. ‘Saat başı gruplar halinde 9 halı saha ve 16 hoca ile Manisa’daki çocuklarımıza hizmet veriyoruz’ dedi. ‘Muhteşem bir hizmet’ dedim. Küçük yaşta çocuklarımız hem spor alışkanlığı kazanıyor hem de tablet ve bilgisayar etkisinden kurtuluyor. Özcan kardeşimle baya sohbet ettik. Öğrendim ki Manisa FK 1400’e aşkın çocuğumuza hizmet veriyor. Tam bir sporcu ordusu. Bununla birlikte Bursa, Denizli, İzmir ve Manisa’mızın 8 ilçesinde Manisa FK futbol okulları faaliyet gösteriyor. Genç yetenekler taranıyor ve Manisa FK bünyesine katılıyor. Muhteşem bir organizasyon. Hem veliler mutlu hem de çocuklarımızın yüzü gülüyor. Torunlarım Aras ve Ertuğrul antrenmanı bitti. Tam kalkıyorduk ki Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ı gördüm. Oğlu Yunus Kaan ile birlikte gelmiş. Daha sonra öğrendim. Yunus Kaan futbola çok meraklıymış. İzlediğim kadarıyla çok iyi bir kaleci. Eğer böyle antrenmanlarına devam ederse Türk Futbolu çok yetenekli bir kaleciyi kazanmış olacak. Ama futbol sabır işi sürekli çalışmak lazım.

Özcan Nalbantlar ile sohbet ederken altyapı seçmelerine yoğun bir ilgi olduğunu öğrendim. Özcan Nalbantlar, "Manisa Futbol Kulübü olarak altyapıya, genç sporcuya çok önem veriyoruz. Bu yıl yaptığımız seçmelerde de bunun etkisini çok net gördük. İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Uşak ve Çanakkale şehirlerden birçok oyuncu Akademimize girebilmek için buraya geldi. Seçmelerimize gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Akademimiz bünyesine dahil olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

50 yıllık gazetecilik tecrübemle şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki spora yatırım yapan her zaman kazanmıştır. Sporun ve sporcunun dostu Başkan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Türkiye’de bu işi en iyi yapan isimlerin başında geliyor. Spora yapılan yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Bu genç çocuklarımızın sporla uğraşması, sporla ilgilenmesi ülkemizin geleceği açıcından da çok önemli.

Torunlarımın antrenmanına gelip çok keyifli bir hafta sonu geçirdim. Bu güzel organizasyonda emeği olan herkesin emeğine sağlık. Bu genç kardeşlerimiz bizim geleceğimiz.

ALİ ŞEN’İN FORMASI TESLİM EDİLDİ

Fenerbahçe’nin büyük başkanı. ‘Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon ‘tezahüratının baş aktörü Ali Şen’e Yavuz Donat aracılığı ile Manisa FK formasını teslim ettik. Geçen sene Manisa FK şampiyon olunca Yavuz Donat ve Başkan Ali Şen’e Manisa Forması yollayacaktık. Hayat işte peş peşe gelen aksilikler koşturmalar bir tülü Bodrum’a gidemedik. Tabi bu gecikmede sevgili dostum Fikret Taşçı’nın da büyük payı var. Gel zaman git zaman Yavuz Donat Manisa’ya geldi. Yazılarımda da size aktardığım gibi Yavuz Donat ile geçen hafta Manisa turu yaptık. Bu sırada Manisa FK formalarını da kendisine verdim. Geçtiğimiz Pazartesi bir telefon. Bir baktım telefonun diğer ucundan Ali Şen. Yavuz Donat ile birliktelermiş. ‘Formamı aldım Manisa FK’ya sahip çıkın’ dedi. Yeni teknik direktör Naci Şensoy’u da iyi tanıdığı söyledi.

Ali Şen ile tanışıklığım Manisaspor’da başkanlık yaptığım döneme uzanıyor. Rüştü Reçber Manisa’da askerlik yaparken kendisi Manisaspor ile idmanlara çıkmıştı. O dönemden beri dostluğumuz devam ediyor. Hatta Rüştü’ye gösterdiğimiz ilgiden dolayı Ali Şen bana teşekkür plaketi yollamıştı. Telefonda konuşurken o günleri de yad ettik.