Türkiye’de koronavirüsle yaşamayı henüz beceremediğimiz gerçeği bir kenara dursun; ‘koronavirüsle nasıl futbol oynayacağız’ı onu tartışmaya başladık.

Geçen haftaki yazımda Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında geçen mücadeleyi ele almıştım.

Bu mücadeleye yeni bir cephe açıldı. Üstelik bu cephe koronavirüs-futbol denkleminin tam ortasında duran futbolculardan oluşuyor.

Kulüplerin yöneticileri ‘oynayalım ve oynamayalım’ diye ikiye bölündü. Teknik adamlarda da durum aynı.

Ancak futbolcuların büyük çoğunluğu ‘oynamak istemiyoruz’ diye paylaşımlar yapıp duruyor!

Tüm bunlar devam ederken, takımlardaki koronavirüs vakaları da patlak vermeye başladı.

Geçen hafta Sancaktepe Futbol Kulübü’nde Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ile 4 futbolcunun yanı sıra 9 kişide koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Bu hafta ‘futbolda koronavirüs vaka tablosu’na yeni vakalar eklendi. Öyle ya; yakında TFF Başkanı Nihat Özdemir de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi tablolarla, haritalarla açıklama yaparsa şaşırmayın.

Fenerbahçe’de iki çalışan ve bir yöneticide koronavirüs testi pozitif çıktı. TFF’den ilk tepki “Geçmiş olsun Fenerbahçe”

TFF 1. Lig’de Süper Lig yarışının en önemli adaylarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da futbolcu, teknik heyet ve çalışanlardan oluşan 11 kişide koronavirüs testi pozitif çıktı. Çok geçmeden TFF resmi açıklama ile “Geçmiş Olsun BB Erzurumspor” açıklaması yaptı.

Giresunspor’da ‘kulüp doktorunun’ koronavirüs testi pozitif çıktı. TFF’den bir açıklama daha; “Geçmiş olsun Giresunspor”

Beşiktaş’ta Başkan Ahmet Nur Çebi dahil 9 kişide koronavirüs testi pozitif çıktı. TFF’den jet açıklama, “Geçmiş olsun Beşiktaş”

Kasımpaşa’da yapılan testlerde iki kişide koronavirüse rastlandı. TFF’den bir “Geçmiş Olsun” mesajı daha…

Pardon! Bu ‘geçmiş olsun’lar dışında TFF bir şey daha yaptı. O da Süper Lig’in 12 Haziran, TFF 1. Lig’in 19 Haziran ve TFF 2. Lig ile 3. Lig’in 18 Temmuz’da başlayacağını duyurdu.

Saat başı futbol takımlarında yeni koronavirüs vakaları tespit ediledursun, TFF’nin bu gelişmelere verdiği tek yanıt “Geçmiş olsun”…

Ben de buradan TFF ve yönetimine kocaman bir “GEÇMİŞ OLSUN” diliyorum.

Koronavirüse yakalanmadılar (ki Allah düşmanımım başına vermesin) ama süreç başladığı günden bu yana sergilediği tavırla ‘akıl tutulması’ hastalığına yakalandığı için TFF’ye “Geçmiş olsun” diliyorum…

Bu saatten sonra lig oynanmış, oynanmamış… Şampiyonlar belli olmuş, olmamış… Küme düşenler düşmemiş, ligde kalmış… Lig tescillenmiş, iptal edilmiş hiçbir önemi yok…

Bu süreçte Türk futbolundaki ‘kronik hastalıklara’ bir yenisi eklendi ona yanarım…