Cumhur İttifakı’nın Meclis’e getirdiği, sosyal medya ve internet haberciliğine dönük düzenlemeler içeren kanun teklifinin gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor. Gazeteci meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak tepki gösterdiği teklifle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması getirilerek hapis cezası öngörüldü.

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, DİSK Basın-İş Sendikası, Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çağrısıyla Ankara Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen gazeteciler yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti.

“Özgür basın özgür toplum”, “Basın susturulamaz” sloganı atan gazetecilere çok sayıda milletvekili ve demokratik kitle örgütü temsilcisi destek verdi. Gazeteciler, “Sansür Yasasına Hayır”, “Sosyal Medyama Dokunma”, “Basın ve İfade Özgürlüğü İstiyoruz” pankartı taşıdı.

Basın açıklamasının ardından gazeteciler kalemlerini Atatürk Anıtı önüne bıraktı. DUVAR - KULİS HABER

Editör: Onur Yılmaz