Galatasaray 3 haftalık galibiyet hasretine Erzurum’da son verdi. Üzerindeki sıkıntıyı da şimdilik atmış oldu. Maçın ilk dakikalarında Falcao’nun klas vuruşu yan direkten dönen Aslan’ın ayağa kalkmasını sağlayan golleri Emre Kılıç ve Falcao attı. Erzurum’un golü ise VAR’ın gördüğü penaltıdan Novikovas Galatasaray ağlarına gönderdi. Muhteşem galibiyet golünü Erzurum’da atan Falcao’yu bembeyaz yüzlü maçı yöneten Arda Kardeşler ikinci sarıdan kırmızı kartını göstererek sahadan uzaklaştırdı. Aynı Arda Kardeşler uzatmaların sonuna gelindiğinde başına bela almamak için Erzurumspor’un ikinci penaltısını veremedi. Umut vadeden, FİFA rozeti takan Arda Kardeşler’in bu hale düşmesi bence üzücü. Bu maçta Aslan ayağa kalktı ama Galatasaray Kulübündeki iç huzursuzluğun her geçen gün arttığı görülüyor. Öz Galatasaraylı ikinci başkan Abdürrahim Albayrak’ı bile çileden çıkarıyorlar. Erzurum maçından sonra Albayrak “Galatasaray’da her gün benimle ilgili çıkan istifa ediyor söylentileri asılsızdır. Hepsi yalandır. Ben Galatasaray’ı yarı yolda bırakacak, hem de bir kulübün hasta olan başkanını yolda bırakacak, kaçacak bir karaktere sahip bir adam değilim. Ben Galatasaraylıyım. Hem de çok iyi Galatasaraylıyım. Galatasaraylılar Galatasaray’a zarar vermesinler” dedi. Maçtan önce televizyonda Fatih Terim’in halini ve konuşmalarını dinlerken Galatasaray camiasının ve kulübün içinde huzurun olmadığını anlamıştım. Maçtan sonra yaptığı konuşma ile de Fatih Terim Galatasaray’ın kongreye gitmesi gerektiğini işaret eder gibiydi. Aspor’da Erman Toroğlu’nun programında İzmirli gazeteci dostum 30 yıldan fazla İstanbul’da Galatasaray’ı takip eden Levent Tüzemen galibiyet sonrası Erzurum’da Fatih Terim’in konuşmasından sonra yaptığı yorumda “Fatih hoca Galatasaray Kulübünde kongre fitilini ateşlemiştir” dedi. Bir takımın başında bu kadar kara bulutların dolaşmasından başarı beklemek zor görünüyor. Galatasaray geleneği kulüpte zarara uğramış görünüyor. Hasta bir kulüp başkanı Mustafa Cengiz’i üzmek de doğru değil. Koronavirüs her geçen gün artarken yeni yeni tedbirler gelmek üzere iken Galatasaray Kulübü’nün bugünkü şartlarda kongre yapması kolay mı? Biraz sabırlı olmak gerek. Başkan Mustafa Cengiz’in de Salı günü yani yarın içini dökecek bir açıklama yapması bekleniyor. Ne söyleyecekleri kadar ne düşüncede olduğu da çok önemli. Yarını bekleyelim. Gerçek olan şu Galatasaray Kulübünde huzur kalmamış. Fatih Terim de futbolcular da mutsuz.

BAŞAKŞEHİR HUZURA KAVUŞUYOR

Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir geçen hafta Trabzonspor’u 2-0 yenerek “Oh be” derken cumartesi akşamı evinde Antalyaspor’u 5-1 yenerek huzura doğru koşmaya başladı. Hem camia hem teknik direktör Okan Buruk hem de futbolcular derin nefes aldılar. Bu maçta Antalya’nın Podolski ile attığı gol Başakşehir’in de İrfancan ile attığı gol müthişti. Mükemmelin üzerindeydi. Galatasaray’ın Erzurum’da 3 puan almasını sağlayan golü atan Falcao’nun golü de aynı güzellikteydi. Seyrine doyum olmaz.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK ZEYTİNBURNU VE KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİ

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu ile birlikte Zeytinburnu ve Körfez Belediyelerini geçen hafta içinde ziyaret ettiğini öğrendim. İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile belediyecilik konularında görüş alışverişinde bulunmuşlar. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a çeşitli hediyeler takdim etmiş. İstanbul’daki incelemelerini tamamlayan Başkan Çelik ve yardımcıları Songüler ve Efendioğlu ile birlikte Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ü de ziyarette bulunmuş. Körfez Belediyesinin şantiyelerini gezmiş, çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Ömer Faruk Çelik burada da Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e gezinin anlam ve önemini belirten hediyeler sunmuş. Belediyecilikte gezmek görmek çok önemlidir. Ben bunu rahmetli Manisa Belediye Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu’ndan çok dinlerdim. Onun için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yurtiçinde ve yurtdışında belediyecilik konusundaki gezilerini destekleyenlerdenim. Ne kadar çok gezer görürse o kadar çok belediyecilikte ufku açılır.

AK Parti’nin Manisa Milletvekillerinden, siyasetin ağır toplarından Hüseyin Tanrıverdi’yi uzun süredir görmüyorum. Ankara’ya gidenler kendisiyle görüşüyorlarmış. Sevgili dostum misafirlerinin dertlerine çare bulmaya hala revam ediyormuş. Kendisini Manisa’ya bekliyorum. Belki Manisa AK Parti il kongresine gelir diye düşünüyorum.

Bodrum’da sevgili abim Sümer Oral eşi Türkan Hanım ile tatiline devam ediyor. Geçenlerde siyasette özlenen bir tabloyu CHP Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yapmış. 6 dönem Manisa ve 1 dönem İzmir milletvekilliği, Maliye ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olan Sümer Oral’ı Bağla’daki evinde ziyaret etmiş. Teşekkürler CHP Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ekibi.

 Anemon Oteller Zincirinin Onursal Başkanı İsmail Akçura koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kendisini daha iyi korumak için eşi Nihal Hanım ile birlikte Bodrum Turgutreis Akyarlar’daki villasında tatile devam ediyor. İsmail Akçura’nın huzur içinde çektirdiği denizi seyrederken olan bu fotoğrafını sayfama koyuyorum.